Bistriţa-Năsăud: Aproximativ 850 de concurenţi la startul maratonului Via Maria Theresia din Munţii Călimani

Aproximativ 850 de concurenţi din întreaga ţară, dar şi din afara României vor participa sâmbătă, 24 august, la cea de-a şasea ediţie a maratonului Via Maria Theresia, ce se va desfăşura pe un traseu din Munţii Călimani, la graniţa dintre Transilvania şi Bucovina.

Competiţia este organizată de Asociaţia Tăşuleasa Social, condusă de fraţii Uşeriu, Alin şi Tiberiu, cel din urmă devenind cunoscut după câştigarea, trei ani la rând, a ultramaratonului 6633 Arctic Ultra.

Concursul include probele de ultramaraton, maraton, semimaraton şi drumeţie, aproape jumătate dintre cei care s-au înscris alegând să parcurgă cei 21,5 kilometri ai semimaratonului, potrivit site-ului via-maria-theresia.ro.

Maratonul se desfăşoară pe un traseu din Munţii Călimani şi include zona Pasului Tihuţa şi cea a lacului de acumulare Colibiţa.

Via Maria Theresia este un drum istoric din aceşti munţi, construit cu scopul de a susţine trupele militare grănicereşti ale Imperiului Austro-Ungar cu armament şi hrană.

Asociaţia Tăşuleasa Social a folosit acest traseu pentru a crea o potecă tematică, cea mai lungă de acest fel din ţară şi singura care promovează informaţii istorice, locul putând fi frecventat şi în alte perioade ale anului de către cei care iubesc muntele şi sportul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel