Bill Cosby și Roman Polanski excluși din Academia Americană de Film

 Actorul Bill Cosby şi regizorul Roman Polanski au fost excluşi din Academia Americană de Film, prestigioasa instituţie care acordă premiile Oscar, a anunţat joi aceasta, citată de DPA şi AFP. 

"Consiliul de guvernatori al Academiei de Arte şi Ştiinţe Cinematografice s-a reunit marţi seara şi a votat excluderea actorului Bill Cosby şi a regizorului Roman Polanski din rândul membrilor săi, în conformitate cu (noile) sale standarde de conduită", a explicat într-un comunicat Academia. 

"Consiliul continuă să încurajeze standardele etice care impun membrilor să se conformeze valorilor sale privind respectarea demnităţii umane", se adaugă în comunicatul instituţiei, care a promulgat un nou cod de conduită în luna decembrie, destinat limitării hărţuirii în industria cinematografică. 

Bill Cosby, o personalitate extrem de îndrăgită de americani şi de publicul din întreaga lume pentru personajul său întruchipând un tată ideal în "Cosby Show", a fost găsit vinovat, la 26 aprilie, de agresiune sexuală asupra fostei jucătoare de baschet Andrea Constand şi riscă acum, la 80 de ani, o pedeapsă de 30 de ani de închisoare. De asemenea, alte peste 50 de femei l-au acuzat pe Cosby că le-ar fi agresat - în unele cazuri faptele reclamate datând de peste 30 de ani. 

Poveste asemănătoare pentru Polansky 

Polanski a fost inculpat în 1977 în SUA pentru violarea unei adolescente de 13 ani, Samantha Gailey. Atunci în vârstă de 43 de ani, regizorul a recunoscut că a întreţinut relaţii sexuale ilegale cu o minoră. După ce a petrecut 42 de zile în închisoare, Roman Polanski a fugit din SUA în ianuarie 1978, temându-se de o pedeapsă mai aspră, contrar acordului amiabil încheiat cu judecătorul. 

Anul trecut, Academia l-a exclus din rândurile sale pe producătorul Harvey Weinstein, după o avalanşă de acuzaţii de hărţuire sexuală formulate împotriva sa, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel