Bihor: Ambasadorul Republicii Kazahstan în România, discuţii cu autorităţile despre agricultură, turism şi proiecte de afaceri

Ambasadorul Republicii Kazahstan în România, Daulet Batrashev, a efectuat, marţi, la Prefectura Bihor, o vizită în judeţ, fiind purtate discuţii cu autorităţile despre agricultură, turism şi proiecte de afaceri, a anunţat miercuri, într-un comunicat, Cancelaria Prefectului.

"Discuţiile s-au purtat în principal pe domeniile comune de interes ale celor două state. În acest sens, Excelenţa Sa, domnul Daulet Batrashev a subliniat priorităţile Kazahstanului, priorităţi care se regăsesc şi în cazul României, şi anume agricultura, transportul, turismul şi sectorul IT," se arată în comunicat.

Ambasadorul Republicii Kazahstan în România a fost însoţit de consulul onorific al Republicii Kazahstan, din Cluj Napoca, Ştefan Gadola.

În cadrul discuţiilor s-a avut în vedere faptul că, în prezent, nu mai puţin de 22.000 de români locuiesc în Republica Kazahstan şi că la Universitatea de Stat din Karaganda se regăseşte Facultatea de Limbă şi Literatură Română.

"Întrevederea a avut scopul de a susţine şi întări relaţiile de colaborare şi prietenie şi a oferit cadrul necesar discutării unor teme legate de colaborarea celor două state în domeniul agriculturii, turismului, dar şi al proiectelor de business, sens în care, în luna septembrie a acestui an, se are în vedere deplasarea unei delegaţii cu oameni de afaceri bihoreni în Kazahstan," se mai precizează în comunicat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel