Băsescu: Nu am niciun motiv să-mi văd un viitor ca al lui Năstase

basescu_realitatea
basescu_realitatea

Președintele suspendat Traian Băsescu a susținut, joi, într-un interviu realizat la Realitatea.net că nu-l va grația pe Adrian Năstase, care, în opinia sa, a primit ”enorm”, pentru că el este ”o lecție extraordinară pentru aparatul de stat românesc”, menționând că nu ”are niciun motiv să împărtășească un viitor” similar cu cel al fostului premier, întrucât nu este un tip care se demoralizează la amenințările USL-ului cu redeschiderea dosarelor sale.

Întrebat la Realitatea.net, dacă îl va grația pe Adrian Năstase, în situația în care va primi o solicitare în acest sens, Traian Băsescu a răspuns "Nu, și nu din răutate". "Vreau să înțelegeți relația mea cu Adrian Năstase. Eu sunt convins că toate atacurile lui din ultimii ani, că Băsescu i-a făcut dosarul, au fost doar atacuri publice. El știe de la cine i se trag dosarele. Dosarele lui Adrian Năstase au plecat toate de la oameni din partidul lui, care l-au turnat. (...). De-asta eu aș fi fost foarte curios să se facă public acel testament pentru că eu sunt convins că acolo Adrian Năstase a fost cinstit", a precizat Băsescu.

Președintele suspendat al statului a susținut pedeapsa primită de Adrian Năstase este ”enormă”, dar i-ar fi "imposibil" să accepte grațierea pentru că este un exemplu pentru toți funcționarii din România. "Știți de ce mi-ar fi imposibil să spun <<Da>> pe o cerere de grațiere la Adrian Năstase? Pentru că el este o lecție pentru toți. Adrian Năstase a primit doi ani, enorm după mine, dar așa a hotărât Justiția, și probabil va face 8 luni cu toate facilitățile care sunt, dar funcționarii care au pus în aplicare ce le-a cerut Adrian Năstase au primit 6-7 ani. Acest caz este un caz emblematic, funcționarii trebuie să știe că oamenii politici vin și pleacă și sunt mult mai puțin resposabili pentru ilegalități. Ei trebuie să spună <<Dle politician, dle ministru, dle secretar de stat, te-o fi trimis pe tine partidul aici, dar legea nu ne dă voie să facem asta>>. Deci cred că acest caz e o lecție extraordinară pentru aparatul de stat românesc. Ei trebuie să știe că principalul vinovat nu este omul politic care cere, dar cel care pune în aplicare o dispoziție ilegală este mult mai aspru pedepsit de lege decât politicianul care a cerut", a explicat Băsescu.

Mai mult, președintele suspendat a informat că nu are “niciun motiv” să se gândească că va avea soarta lui Adrian Năstase dacă va fi demis. “Nu, nu am niciun motiv să-mi văd un asemenea viitor. Nu am niciun motiv”, a declarat Traian Băsescu, menționând faptul că el crede ”că cei care le fac le fac așa, în ideea că aș fi un tip care se demoralizează. Ei trebuie să știe că orice atac murdar mă întărește și mă face mai determinat să lupt cu ei”, a punctat Traian Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel