Băsescu îl amenință pe Tolontan. Replica jurnalistului

Președintele Traian Băsescu și-a exprimat speranța, miercuri seară, la B1 TV, că instituțiile Parchetului fac cercetări în baza unor acte prezentate de jurnalistul Stelian Negrea, conform cărora Gazeta Sporturilor a fost finanțată cu bani ai firmei Crescent, sub semnătura lui Cătălin Tolontan. Jurnalistul Gazetei Sporturilor i-a răspuns pe blogul său șefului statului.

Deși nu l-a numit, Traian Băsescu a făcut mai multe referiri la Cătălin Tolontan și ziarul pe care acesta îl conduce.

"Vedeam niște stâlpi d-ăștia ai dreptății și ai legii... Și ei semnau să le intre în firmele pe care le conduceau bani de la Crescent. Și nu niște prostovani puneau semnăturile astea, ci oameni de presă foarte informați", spus președintele.

„Și atunci îmi spun: până unde poate merge lichelismul în acest trust?", a adăugat președintele.

Traian Băsescun a mai declarat că speră că organele judiciare se ocupă deja de acest caz pentru ca "cei care au semnat să răspundă".

Tolontan, atacat dur de un membru CNA: "E doar o mască"

„Cazul Crescent e ieșit la lumină și nu se poate opri, cu toți cei care au responsabilități legate de semnături pentru bani de la Crescent Cipru, de la... Trebuie să raspundă!", a spus Băsescu.

Șeful statului a precizat că Administrația Prezidențială a solicitat documentele prezentate de Stelian Negrea și a adăugat că "lucrurile trebuie extinse"

„Țin minte de două organe de presă din documentele prezentate de dl Negrea: Antena 1 s-a finanțat cu peste un milion la cumpărare de echipamente și Gazeta Sporturilor, undeva vreo 200.000 euro. Probabil sunt și multe alte sume și trebuiesc căutate, pentru că sunt bani publici. Dar trebuie extinse lucrurile!”, a spus Băsescu.

Tolontan: Nu va trece mult și ne vom lămuri cine are dreptate

Jurnalistul Cătălin Tolontan, care a realizat numeroase anchete despre cazurile Ridzi și Udrea, a scris că refuză să răspundă "la insulte și insinuări", dar l-a criticat voalat pe șeful statului. Tolontan a subliniat că toate concluziile vor fi trase de instituțiile statului.

La cîteva minute după intervenția dumneavoastră, colega mea Mirela Neag m-a sunat aproape șocată și mi-a spus: ”Nu-mi vine să cred,  președintele te-a amenințat!”.

Asta pentru că ați adăugat că nu înțelegeți de ce organele nu s-au sesizat cînd Gazeta Sporturilor, sub semnătura mea ca administrator, a primit în 2004 un împrumut de cîteva sute de mii de dolari de la firma care era acționara sa de la vremea respectivă, e vorba de Crescent.

Mai mult, v-ați pronunțat că ”în mod categoric, instituțiile statului au greșit”, le transmiteți că ”cei care au semnat trebuie să răspundă” și precizați că acum Președinția a solicitat și ea actele. Mă bucur! Nu pentru că ați crede că știți mai bine decît instituțiile că au greșit, ci pentru că aveți actele. Care oricum sînt publice, aflate în setul de documente al fiecărei companii, depozitat la Registrul  Comerțului.

Apropo, aceste acte au circulat și acum doi ani, tot cînd scriam despre cazul Galei Bute. Un important jurnalist TV m-a întrebat și i-am răspuns.

Puteți citi răspunsul integral al lui Cătălin Tolontan pe tolo.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel