Băsescu compară cazurile Popescu - Uli Hoeness: În Germania n-a cerut nimeni grațierea

basescu ucraina
basescu ucraina

Președintele Traian Băsescu deplânge o lipsă a culturii despre justiție, arătând că în România s-au făcut campanii pentru grațierea unor persoane, în timp ce în Germania niciun politician nu a cerut scoaterea din închisoare a fostei glorii a fotbalului german, Uli Hoeness.

"Ne lipsește cultura despre justiție. Președintele lui Bayern Munchen a fost condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare, n-a existat om politic care să spună scoteți-l pentru că ne-a făcut de 3 ori campioni.

La noi au fost şi sunt adevărate campanii. E proba diferenţei de cultură a populaţiei, a mass-media legat de actul de justiţie, de respectul pentru hotărârile justiţiei", a declarat Băsescu, vineri, la Congresul Avocaților 2014.

Președintele a criticat faptul că Parlamentul și unele administrații locale nu pun în aplicare sentințe judecătorești.

"Încă vedem prea multe instituţii, de la Parlament la administraţiile locale, care îşi permit să nu pună în aplicare hotărârile judecătoreşti. Încă vedem blocarea actului de justiţie în Parlament", a afirmat preşedintele Băsescu.

"Dacă privim la actul de justiție, el nu poate să se limiteze numai la judecător, procuror și avocat, el merge mai deparate, în partea lui de execuție, avem și notar și executor judecătoresc și conslier juridic, toți trebuie să se înscrie într-o limită a deontologiei, toți trebuie să aplice legea sau să aplice hotărârile judecătorști dând dovadă de bună-credință și de o deontologie profesională nealterată", a mai spus șeful statului.

"Spun cu satisfacție, chiar dacă știu problemele din interior uitându-mă chiar la cercetările sociologice că și procurorii și judecătorii și avocații au crescut în credibilitate", a adăugat Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel