Australia. Neozeelandez condamnat pentru otrăvirea a 400 de vulturi

taina_vultur
taina_vultur

Un neozeelandez a fost condamnat pentru omorârea a 400 de vulturi coadă-pană.

Un neozeelandez care trăieşte în Australia a fost condamnat la o pedeapsă cu închisoarea de două săptămâni şi la o amendă de 2.500 de dolari australieni (1800 de dolari SUA), după ce a recunoscut că a otrăvit peste 400 de vulturi cu coadă-pană (Aquila audax) în estul statului australian Victoria, informează DPA.

Murray James Silvester, un lucrător la fermă în vârstă de 59 de ani, a pledat vinovat săptămâna trecută pentru uciderea a circa 420 de păsări între octombrie 2016 şi aprilie 2018 pe trei proprietăţi izolate din East Gippsland.

El a fost condamnat luni de judecătoria din Sale (Victoria), a informat presa locală.

Vulturul cu coadă-pană este cea mai mare pasăre de pradă din Australia. Deşi figurează pe lista speciilor protejate, acesta dă uneori bătaie de cap fermierilor, deoarece vânează mieii.

"A folosit trei substanţe chimice diferite"

Silvester a declarat instanţei că a otrăvit păsările la indicaţia angajatorului său, pentru a spori şansele de supravieţuire ale mieilor, a informat postul public ABC.

Potrivit procurorului Chrisanthi Paganis, bărbatul a folosit trei substanţe chimice diferite pentru a ucide vulturii. Acestea au fost injectate în gâturile mieilor care au fost lăsaţi drept pradă pentru păsări.

Una dintre aceste substanţe a provocat moartea vulturilor în 30 de minute după aceştia s-au hrănit cu carcasele de oaie şi de miel.

Silvester este prima persoană condamnată la închisoare pentru că a distrus specii protejate în statul Victoria. El va fi repatriat în Noua Zeelandă în termen de o lună după executarea pedepsei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel