Urmărește emisiunea live


Apelativele "doamnă" şi "domnişoară", eliminate la Wimbledon pentru câştigătoare

Fotografie de la Mudassir Ali
Fotografie de la Mudassir Ali

Apelativele Miss (n.r. domnişoară) şi Mrs (doamnă) vor fi excluse de pe lista câştigătoarelor de la Wimbledon. 

Turneul de tenis de la Wimbledon va exclude apelativele "Miss" (Domnişoară) şi "Mrs" (Doamnă) din lista câştigătoarelor, în încercarea de a moderniza competiţia de Mare Şlem pe iarbă din capitala britanică, anunţă cotidianul The Times, citat de Reuters.

All England Lawn Tennis Club, organizatorul turneului, a folosit în mod tradiţional aceste apelative doar în cazul câştigătoarelor probelor feminine. Astfel, campioana de anul trecut, australianca Ashleigh Barty, a fost înregistrată drept "Domnişoara A. Barty", în timp ce câştigătorul trofeului la masculin, sârbul Novak Djokovic, a figurat ca "N. Djokovic".

Responsabilii de la Wimbledon au decis încă din 2019 să nu mai folosească apelativele respective atunci când sunt anunţate scorurile la meciurile feminine, dar probele au continuat să fie denumite "simplu pentru domni" şi "simplu pentru doamne".

Schimbarea va pune totodată capăt identificării jucătoarelor măritate atât prin iniţialele, cât şi prin numele de familie ale soţilor lor.

Turneul de Mare Şlem pe iarbă de la Londra, care a fost deposedat anul acesta de punctele ATP şi WTA, după decizia organizatorilor de a interzice prezenţa jucătorilor din Rusia şi Belarus, în urma invaziei din Ucraina, va debuta în data de 27 iunie, scrie Agerpres.

Naomi Osaka ar putea lipsi de la Wimbledon ca urmare a deciziei privind punctele din clasament

Naomi Osaka anunță că ar putea lipsi de la turneul de tenis de la Wimbledon ca urmare a deciziei privind punctele din clasament. Tenismena susține că, fără puncte, turneul nu are miză și este „mai mult o expoziție", anunță BBC.

ATP și WTA au eliminat punctele după ce Wimbledon a interzis accesul jucătorilor ruși și bieloruși din cauza războiului din Ucraina.

Naomi Osaka, de patru ori câștigătoare a unui turneu major, nu este sigură că va juca la Wimbledon, spunând că, fără puncte de clasament, este „mai mult o expoziție". Naomi Osaka nu a criticat măsura, dar a spus că punctele reprezintă o motivație.

„Simt că, dacă joc la Wimbledon fără puncte, este mai mult o expoziție. Nici măcar nu am luat încă o decizie, dar înclin mai mult spre a nu juca, având în vedere circumstanțele actuale", a declarat Naomi Osaka. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel