Antonescu: Foarte probabil voi propune retragerea unor miniștri PNL

crin antonescu
crin antonescu

Președintele PNL, Crin Antonescu, anunță că este foarte probabil să propună în BPN remanierea unor miniștri liberali, ca urmare a intervenției eșuate în cazul accidentului aviatic din Apuseni. În ceea ce o privește pe Ramona Mănescu, ministrul Transporturilor, Antonescu a fost rezervat și lipsit de critici grave, arătând că intervenția defectuoasă a aparținut unei regii autonome din subordinea Transporturilor, ROMATSA, a cărui director a demisionat. În schimb, liderul liberal i-a reproșat ministrului de Interne, Radu Stroe, comunicarea "catastrofală", ținând să precizeze că decizia premierului de nu remania pe nimeni nu se confundă cu cea a PNL, acolo unde vor urma evaluări și "măsuri politice drastice".

Crin Antonescu a comentat pe marginea raportului privind accidentul aviatic din zona Beliș - Scărișoara, prezentat astăzi de Guvern, în timpul unei intervenții telefonice la Realitatea Tv. Redăm cele mai importante declarații ale liderului PNL, notate de realitatea.net:

 - "Categoric nu avem cum să fim mulţumiţi (de modul în care a fost gestionat evenimentul, n.r.) pentru că este vorba de o tragedie. Dacă acţiunea autorităţilor ar fi fost una pe măsura responsabilităţilor, tot am fi suferit cu toţii în această emoţie publică firească pe care o împărtăşesc cu atât mai mult cu cât pe una dintre victime, pe Adrian Iovan, am cunoscut-o personal, am zburat împreună... Nu sunt mulţumit de reacţia autorităţilor, aşa cum cred că nimeni nu e mulţumit şi aştept în continuare verificări"

- Solicitat să comenteze reacţia ministrului Transporturilor, Ramona Mănescu, cea care a declarat jurnaliştilor, sec, că s-a prezentat la sediul MAI, miercuri seara, "cu treabă", Antonescu a declarat: "Sunt două lucruri aici: cine ar trebui demis din Guvern a decis azi premierul în urma unui raport pe care l-a primit de la vicepremierul Oprea, un raport asupra căruia m-a informat şi în care îl sprijin, este decizia primului ministru. Să limpezim nişte lucruri: ceea ce a răspuns Mănescu unor colegi de-ai dvs. la intrarea în minister nu cred că poate fi luat aici în discuţie. Nu a dorit atunci să ţină o conferinţă. Sunt detalii. (Faptul că de trei zile nu comunică nimic, n.r.) este altceva. Nu ministrul Transporturilor avea responsabilitate directă din câte vedem acum, din raport, ci o autoritate aflată în subordinea Ministerului Transporturior, dar care are autonomia sa, şi anume ROMATSA, al cărei director şi-a dat demisia."

 - "Eu nu ştiu încă foarte clar - şi aici intervine deficienţa gravă de comunicare din partea mai multor, dacă nu a tuturor responsabililor - modul în care s-au organizat în această situaţie. Este foarte clar că, la acel moment, asta constat eu, nu le era limpede niciunuia dintre protagonişti cine ce responsabilităţi are", a continuat liberalul.

 - Întrebat dacă el consideră că Ramona Mănescu a procedat corespunzător funcţiei, preşedintele PNL a răspuns: "Eu am discutat deocamdată ce am văzut astăzi, cum au fost evaluate aceste responsabilităţi în raportul de care vorbim şi la nivelul premierului. Nu eu eram îndreptăţit să fac această anchetă. Discuţia continuă. Din punct de vedere al comunicării, a fost catastrofală pentru că nici ministrul de Interne sau cineva în numele MAI, nici Ministerul Transporturilor sau directorul ROMATSA sau cineva în numele ministerului, nici STS nu au oferit pe parcursul orelor dramatice explicaţii de la cap la coadă. În funcţie de acest lucru putem să evaluăm şi să reevaluăm."

 - "La Guvern a fost azi evaluarea premierului, n-o discut. La partid, urmează în câteva zile o evaluare generală în care, evident, şi aceste evenimente vor fi luate în calcul cu precădere. Ca preşedinte de partid am posibilitatea să propun Biroului Politic Naţional retragerea unor miniştri liberali din Guvern. Prin statut, BPN poate face asta. Nu fac un secret din faptul că e foarte probabil să fac astfel de propuneri la această şedinţă", a adăugat Antonescu.

 - Întrebat dacă propunerile de înlocuire ar urma să-i vizeze pe Mănescu şi pe Stroe, Antonescu a răspuns: "Am să le fac atunci, veţi fi la curent, dar nu le pot face la televizor, înainte de a le face în forul partidului."

- "Doamna Mănescu n-a comunicat", a mai spus Antonescu.

- Solicitat să comenteze afirmaţia ministrului de Interne, Radu Stroe, care a declarat că regretă că tragedia aviatică s-a petrecut în timpul mandatului său, liderul PNL a replicat: "Este un exemplu de comunicare catastrofală, de natură să stârnească revoltă. Azi s-au vehiculat foarte multe ipoteze în legătură cu negocieri sau cu discuţii politice în jurul deciziei premierului. Decizia lui (a premierului - n.r) este o decizie pe care am susţinut-o, n-a fost niciun fel de încercare de a demite nişte miniştri şi eu să mă fi opus. Sunt fabulaţii! I-am luat decizia ca atare. E cel mai îndreptăţit să propună soluţii, la nivelul Guvernului, la nivelul partidului vor urma alte evaluări."

 - "M-a revoltat situaţia în care nişte oameni mureau cu zile, iar răspunderea se pasa dintr-o parte în alta", a mai spus Antonescu.

- "Am luat legătura cu miniştrii Stroe şi Mănescu zilele acestea. Vă rog să vă gândiţi că, la un moment dat, chiar premierul a primit informaţii parţiale sau chiar eronate, nu ştiu exact de la cine şi cum, şi în permanenţă am avut sentimentul că fiecare îşi face treaba".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel