EXCLUSIV  Annegret Kramp-Karrenbauer, noul lider după Merkel. Previziunea lui Borza s-a adeverit

Merkel
Merkel

Annegret Kramp-Karrenbauer este succesoarea Angelei Merkel la conducerea CDU. Deputatul independent Remus Borza anticipase, încă din februarie, victoria acesteia.

„Așa cum anticipam încă din februarie, când a fost desemnată secretar general al CDU, cei peste 1.000 de delegați ai partidului condus până pe 7 decembrie, timp de 18 ani, de Angela Merkel, au ales-o președinte al CDU pe Annegret Kramp-Karrenbauer, în urma unei competiții foarte strânse cu un alt contracandidat puternic, Friedrich Merz”, a spus Remus Borza, deputat independent, în cadrul emisiunii „Borza Analytica” de la DCNews.

Vezi și: Donald Trump-Kim Jong-un, summit istoric. Borza a avut dreptate - video + foto

Cine e Annegret Kramp-Karrenbauer 

Fostă şefă de executiv de land şi supranumită „mini-Merkel”, datorită apropierii sale de cancelarul Angela Merkel, Annegret Kramp-Karrenbauer, în vârstă de 56 de ani, a fost aleasă secretar general al CDU în februarie 2018, în cadrul eforturilor de a da un nou impuls partidului.

Annegret Kramp s-a născut în Volklingen, aproape la granița Germaniei cu Franța, pe data de 9 august 1962. Mai are cinci frați, fiind crescută într-o familie tradițională catolică. Tatăl ei a fost un profesor și un director de școală.

A absolvit liceul în 1982 și intenționa să devină și ea profesoară. A decis să studieze politica și dreptul la Universitatea din Trier și la Universitatea Saarland, unde a obținut o diplomă de masterat în 1990. Annegret Kramp-Karrenbauer s-a alăturat CDU încă din 1981, din perioada liceului.

Este căsătorită cu Helmut Karrenbauer, care este inginer. Au împreună trei copii, născuți în 1988, 1991 și 1998.

Din 2000, Annegret Kramp-Karrenbauer a condus mai multe ministere în Germania, printre care cel de Interne, Muncă, al Familiei, Sporturilor şi Justiţiei.

VEZI ȘI: Completurile de 5. Borza deschide 'Cutia Pandorei'. BOMBA săptămânii


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel