EXCLUSIV  Donald Trump-Kim Jong-un, summit istoric. Borza a avut dreptate - video + foto

Remus Borza
Remus Borza

Preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong-un au dat mâna, săptămâna aceasta, în hotelul Capella din Singapore. Trump a devenit astfel primul preşedinte în funcţie din istoria Statelor Unite care s-a întâlnit pentru a discuta cu un lider al Coreei de Nord. Despre această întâlnire istorică Remus Borza vorbea, la DC News, încă din luna martie.

Într-o perioadă în care analiști importanți spuneau că întâlnirea dintre cei doi lideri nu va avea loc anul acesta, deputatul independent Remus Borza, pe 15 martie, în cadrul emisiunii "Borza Analytica" de la DC News, declara că președintele american se va întâlni cu liderul nord-coreean în următoarele două, trei luni. Ceea ce s-a și întâmplat, întâlnirea dintre cei doi producându-se marți, 12 iunie, la 4.00, ora României.

Declarațiile lui Remus Borza au fost făcute în contextul anunțului lui Donald Trump, prin care îl demitea pe secretarul de Stat, Rex Tillerson, chiar în timpul unor negocieri delicate cu Coreea de Nord. Atunci, Trump nu şi-a motivat decizia înlocuirii lui Tillerson, dar în mass-media au existat numeroase relatări despre dezacorduri între Trump şi Tillerson în ceea ce priveşte abordarea politicii externe americane.

Previziunea lui Borza

Iată declarațiile deputatului Remus Borza la care am făcut referire: "Contrar multor analiști, Trump va face tot ce îi stă în putință pentru a se întâlni cât mai repede cu putință – nu peste un an, doi – cu Kim Jong-un. Va forța o întâlnire în următoarele două, trei luni. E o premieră absolută pentru un lider al Coreei comuniste o întâlnire cu un președinte american. Deci, ambii sunt animați de dorința de a realiza această întâlnire istorică, fără precedent, cât mai repede. Vă spun de acum că vor fi foarte concesivi. Fiecare știe despre celălalt că este coleric și imprevizibil. Prin urmare, niciunul nu va risca. Vor fuma pipa păcii. Va fi, indiscutabil, întâlnirea anului și se va încheia cu un armistițiu. Vom vedea cât va dura".

(w670)

Emisiunea de pe 15 martie:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel