EXCLUSIV  Alexandra, caz Caracal. Avocatul Bolcaș: Participație indirectă la crimă!

Caz-Caracal
Caz-Caracal

Avocatul Lucian Bolcaș a punctat, într-un interviu pentru DC News, ce riscă, din punct de vedere legal, procurorul de caz și polițiștii după modul în care au intervenit în cazul Alexandrei din Caracal. 

Cazul de la Caracal, în care un bărbat este suspectat că a sechestrat şi ucis o tânără a cutremurat întreaga ţară. Mai mult, modul în care au intervenit autoritățile ridică mari semne de întrebare. De 19 ore au avut nevoie pentru a localiza și intra în imobilul principalului suspect.

Autorizația de percheziție a locuinței suspectului s-a dat vineri dimineața, în jurul orei 03.00 – 03.30. Cu toate acestea, percheziția domiciliară a început doar la ora 06.00 pentru că procurorul de caz nu le-a permis polițiștilor să intre. Întrebat ce denotă acest fapt și ce riscă procurorul de caz și polițiștii din Caracal, care au stat la poarta suspectului timp de 3 ore, avocatul Lucian Bolcaș a spus că:

'Sunt acțiuni de încălcare a legii. Prin necunoașterea acesteia poate să fie cel puțin o neglijență în serviciu. Mai mult, ar putea să fie o participație indirectă la crimă pentru că acțiunile lor au permis să se înfăptuiască posibila crimă. De asemenea, depinde și de ora crimei.' a spus avocatul Lucian Bolcaș.

VEZI ȘI: EXCLUSIV Alexandra ucisă în Caracal. Detalii halucinante. Șeful Poliției: Dacă dă dracu' să fie încurcată cu vreunul, plătești perchezițiile!

Necunoașterea legii, teama de a acționa, indolență

'Sesizarea s-a făcut pentru o sechestrare de persoane, pentru o infracțiune, care nu e de competența cercetării directe de către procuror pentru că mai târziu s-a făcut crima, ci, este sub supravegherea procurorului. Prin urmare, polițiștii acționează și derulează ancheta sub supravegherea procurorului. Sub supravegherea procurorului nu înseamnă sub comanda acestuia. Îmi pare rău, nici unii, nici alții nu cunosc legea, Constituția și Codul de procedură penală. De asemenea, la capitolul percheziție, acesta este foarte prost scris. Există capitol special pentru percheziția cu mandat, pentru percheziția în cazuri speciale, dar nu există un capitol separat, care să vizeze Art. 26 alineatul 2 din Constituție când se poate face percheziție cu mandat. Logic este dacă ai un capitol pentru percheziția cu mandat trebuie să existe și un capitol pentru percheziția fără mandat. E adevărat că prevederile există, dar sunt pierdute în noianul celorlalte prevederi din această procedură prost scrisă.'

'Tot ceea ce s-a întâmplat denotă lipsă de profesionalism, lipsă de autoritate ale organelor statului. Aceasta este realitatea. Mai mult, sunt și factorii umani, nu doar că nu au știut legea, dar au optat pentru soluția ce mai comodă unde aveau o acoperire. Însă, justiția ar trebui să fie făcută de oameni pentru oameni.'  a spus avocatul Lucian Bolcaș, pentru DC News.

Vezi și Familia Șărămăt, la Caracal: Nu aș putea să accept așa ceva. Trebuie să ieșim în stradă!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel