COD PORTOCALIU  UPDATE: Cod Galben și Cod Portocaliu, fenomene severe/ Alertă meteo generală, 15 august, între orele 11:00 și 22:00. Cod Galben în mare parte din țară

A fost emis Cod Galben de ploi însemnate cantitativ. 

UPDATE: ANM a emis noi alerte de fenomene severe imediate

Până la ora 16:30, este Cod Portocaliu în județul Constanta (Constanța, Năvodari, Ovidiu, Mihail Kogălniceanu, Eforie, Lumina, Agigea, Corbu, Săcele) de averse torențiale ce vor depăși 35...40 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelie, frecvente descărcări electrice și grindină.

Este Cod Portocaliu până la ora 16:35 în județul Buzău (Buzău, Vernești, Vadu Pașii, Merei, Mărăcineni, Săgeata, Țintești, Gălbinași, Săpoca) de averse torențiale ce vor acumula peste 35 l/mp, vijelie, frecvente descărcări electrice și grindină. 

A fost emis Cod Galben până la ora 16:30 în județele Arad (Săvârșin, Birchiș) și Timiş (Făget, Tomești, Dumbrava, Margina, Fârdea, Mănăștiur, Curtea, Ohaba Lungă, Pietroasa) de averse care vor cumula peste 25...30 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină de dimensiuni mici. 

Este Cod Portocaliu până la ora 16:30 în județul Tulcea (Cerna, Frecăței, Mihail Kogălniceanu, Nalbant, Mihai Bravu, Izvoarele, Horia, Valea Teilor, Hamcearca) de averse torențiale ce vor depăși 35...40 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelie, frecvente descărcări electrice și grindină.

UPDATE: Noi alerte

Este Cod Portocaliu până la 15:45 în județul Bistriţa-Năsăud (Tiha Bârgăului) de averse torenţiale care vor acumula peste 35...40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină. 

A fost emis Cod Galben până la ora 16:00 în județul Alba (Alba Iulia, Cugir, Sebeș, Teiuș, Ighiu, Vințu de Jos, Galda de Jos, Mihalț, Pianu, Daia Română, Stremț, Sântimbru, Ciugud, Șibot, Săliștea, Berghin, Cricău, Cut, Blandiana) de averse ce vor depăși 25-30 l/mp, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină de dimensiuni mici.

ANM a emis Cod Galben până la 15:45 în județul Mehedinţi (Drobeta-Turnu Severin, Șimian, Gogoșu, Jiana, Breznița-Ocol, Devesel, Gruia, Hinova, Burila Mare, Vânjuleț, Rogova) de averse care vor acumula 20...30 l/mp, frecvente descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. 

Este Cod Roșu până la ora 15:30 în județul Tulcea (Babadag, Sarichioi, Baia, Valea Nucarilor, Mihail Kogălniceanu, Slava Cercheză, Mihai Bravu, Ceamurlia de Jos, Stejaru, Ciucurova, Beidaud) de averse torențiale ce vor depăși 45...50 l/mp, vijelie puternică, frecvente descărcări electrice și grindină.

A fost emis Cod Galben până la 15:35 în județul Caraş-Severin (Reșița, Bozovici, Carașova, Bucoșnița, Buchin, Văliug, Brebu Nou) de averse care vor cumula peste 25...30 l/mp, descărcări electrice și intensificări ale vântului. 

Este Cod Portocaliu până la 15:30 în județul Tulcea (Babadag, Sarichioi, Baia, Topolog, Valea Nucarilor, Frecăței, Mihail Kogălniceanu, Slava Cercheză, Nalbant, Mihai Bravu, Stejaru, Ciucurova, Beidaud)  de averse torențiale ce vor depăși 35...40 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului.

De asemenea, până la 15:30, este Cod Portocaliu în județul Buzău (Berca, Pârscov, Cernătești, Beceni, Scorțoasa, Viperești, Pănătău, Cozieni, Măgura, Odăile, Cănești) de averse torențiale ce vor acumula peste 35 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină. 

UPDATE: Cod Galben și Cod Portocaliu

Meteorologii au emis alerte meteo de fenomene severe imediate. 

De la 13:55 intră în vigoare alerta de Cod Portocaliu valabilă până la 15:00. Vizat este județul Alba, mai precis: Câmpeni, Bistra, Baia de Arieș, Roșia Montană, Lupșa, Bucium, Mogoș, Întregalde, Ponor. Aici meteorologii anunță ”averse ce vor cumula 35-45 l/mp, grindină de dimensiuni mici și medii, intensificări de scurtă durată ale vântului, frecvente descărcări electrice”. 

De la 13:40 până la 14:30, este Cod Galben în județul Mehedinți (Orșova, Eșelnița, Dubova) de averse care vor acumula peste 20...30 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului. 

---- 

Alerta de Cod Galben este valabilă pentru astăzi, în intervalul 11:00 - 22:00. 

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, ploi însemnate cantitativ

”La munte, în Dobrogea, local în Muntenia, Transilvania, Moldova, Maramureș și nordul Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25...40 l/mp și pe arii restrânse 50...70 l/mp” a anunțat ANM. 

Meteorologii mai notează că ”fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala luni (15 august), pe arii restrânse și în restul teritoriului, iar marți (16 august), cu precădere în nord, centru și est”. 

Vezi în Galeria Foto județele vizate

În București, ”vor fi perioade în care vor mai fi posibile averse care să cumuleze 5...10 l/mp și izolat 15 l/mp. Temperatura maximă va fi de 27...28 de grade”.

Vremea până în 12 septembrie 2022

Administraţia Naţională de Meteorogie (ANM) a anunţat cum va fi vremea la finalul verii şi începutul toamnei.

Pronoza meteo pentru săptămâna 15 - 22 august 

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va în general excedentar în jumătatea estică a țării, precum și la munte, dar și local deficitar în regiunile sud-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal.

Pronoza meteo pentru săptămâna 22 - 29 august 

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Pronoza meteo pentru săptămâna 29 septembrie - 5 septembrie 

Temperaturile medii se vor situa peste cele normale pentru această perioadă, în toată țara, dar mai ales în regiunile vestice. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.

Pronoza meteo pentru săptămâna 5 - 12 septembrie 

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale, la nivelul întregii țări.

Sezonul de nunți și petreceri - toamnă 2022. Iată care sunt prognozele weekendurilor viitoare

Weekendul 20-21 august: În București va fi cer înorat cu maxime de 31 de grade Celsius ziua și 19 grade noaptea, transmite prognoza aproximativă weather.com. În Iași va fi, de asemenea, parțial înorat, cu maxime de 26 de grade Celsius, rafale de vânt de aproximativ 20 de kilometri pe oră și șanse de ploaie de sub 20%. La Cluj-Napoca vremea aduce maxime de temperatură asemănătoare, de 26 de grade, cu un cer ceva mai senin și șanse de până la 25% de ploaie. 

Weekendul 27-28 august: În București maxima de temperatură a weekendului este de 27 de grade, fără o progoză a cerului. Vezi continuarea aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel