Alegeri europarlamentare. Îngrijorare la Bruxelles. Fotbaliști celebri întră în joc

Alegeri europarlamentare. Îngrijorare la Bruxelles. Fotbaliști celebri întră în joc
Alegeri europarlamentare. Îngrijorare la Bruxelles. Fotbaliști celebri întră în joc

Parlamentul European a găsit o metodă inedită pentru a aduce oamenii la vot.

Astfel, Parlamentul European a semnat marţi un acord cu Federaţia internaţională a jucătorilor profesionişti de fotbal pentru a-i încuraja pe cetăţeni să voteze la alegerile europene din acest an, în contextul temerilor privind o prezenţă sporită a alegătorilor favorabili partidelor populiste şi eurosceptice, relatează dpa. 'Jucătorii sunt atât cetăţeni, cât şi atleţi profesionişti, dar în primul rând sunt modele pentru ceilalţi', a precizat într-un comunicat preşedintele legislativului comunitar, Antonio Tajani.

'Alegerile europene din 2019 reprezintă ocazia perfectă pentru jucătorii de fotbal să preia iniţiativa şi să-i motiveze pe europeni să traseze drumul pentru Uniunea Europeană pe care vor să meargă', a adăugat el. Potrivit acordului, Parlamentul European va colabora cu Federaţia jucătorilor de fotbal - din care fac parte atât bărbaţii, cât şi femeile - pentru crearea unei reţele de jucători şi jucătoare care va avea drept scop să-i motiveze pe cetăţeni să voteze. Campania se axează asupra Italiei, Spaniei, Croaţiei, Austriei, Sloveniei, Ciprului, Suediei, Finlandei, Portugaliei şi Cehiei.

Temerile sunt tot mai mari la Bruxelles că alegerile din mai ar putea aduce o creştere pentru partidele populiste, naţionaliste şi eurosceptice, notează dpa. Unindu-şi forţele în Parlamentul European, acestea ar putea ameninţa multe dintre priorităţile Uniunii Europene pe termen lung.

Citește și:

Alegeri europarlamentare 2019. Ponta anunță LISTA, cine se ocupă de campanie

Alegeri europarlamentare 2019. SONDAJ Sibiu rezultat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel