Adrian Papahagi nu se dezice de Monica Macovei

Monica Macovei, Adrian Papahagi, Emil Boc
Monica Macovei, Adrian Papahagi, Emil Boc

Din iunie 2013, Adrian Papahagi credea în șansele Monicăi Macovei de ajunge președinte al României.

VEZI ȘI: TRAIAN BĂSESCU, RĂSTURNARE DE SITUAȚIE CU PRIVIRE LA MONICA MACOVEI

"Dacă dreapta vrea să se alinieze în spatele unei femei la alegerile prezidențiale, avem candidatul. Ar fi un gest de considerație față de femei, de curaj și de inteligență politică, într-un mediu marcat de machism, bădărănie și agresivitate", spunea Adrian Papahagi.

Acum, după ce Monica Macovei și-a lansat candidatura pentru prezidențiale, Adrian Papahagi explică de ce aceasta ar trebui să câștige alegerile din 2014.

"Voi vota cu Monica Macovei din mai multe motive:

1. știm sigur că nu va tranzacționa niciodată statul de drept și independența justiției; nu bănuim, ci știm ce a făcut ca ministru și europarlamentar;

2. știm sigur că este pro-occidentală, că își dorește păstrarea acestei linii pentru România, și reîntâlnirea românilor de pe ambele maluri ale Prutului în UE; nu bănuim, ci am văzut cum s-a comportat în vara lui 2012 și cum a promovat calea europeană a Republicii Moldova;

3. știm că este anticomunistă; e singura pe care am văzut-o la Sighet și am auzit-o articulând cu subiect și predicat acest subiect;

4. e singura care poate atrage un electorat urban de dreapta, pretențios, scârbit de actuala clasă politică, interesat de valori; acest electorat greu de mobilizat va fi util dreptei, indiferent cine îl va înfrunta pe Ponta în turul II.

Dintre calitățile cerute unui șef de stat, Macovei le întrunește pe toate mai bine decât ceilalți candidați: e incoruptibilă, încarnează valorile pe care le profesează public, înțelege ca jurist și poate garanta funcționarea instituțiilor statului de drept, are ținută de om de stat și experiență internațională, nu poate fi bănuită că ar pune vreodată ceva deasupra interesului național și al binelui comun.

Macovei președinte ar întoarce foaia tranziției, ar pune capăt dominației găștilor mafiot-securisto-economico-politice, ar confirma destinul occidental al României, ar reforma statul.

Să fim înțeleși: și ceilalți candidați potențiali sau confirmați ai dreptei (MRU, Predoiu, Diaconescu, Iohannis) sunt onorabili și votabili, dar Macovei întrunește mai multe criterii și oferă mai bune garanții electoratului de dreapta", a scris Adrian Papahagi pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel