Acord nuclear. Iranul, prima reacție

Președintele Iranului a reacționat la scur timp după anunțul lui Donald Trump, privind retragerea din acordul nuclear. El i-a adresat cuvinte dure președintelui SUA. 

Preşedintele Iranului, Hassan Rouhani, a anunţat marţi seara că ţara sa va rămâne parte în acordul nuclear încheiat cu puterile internaţionale în 2015, în ciuda retragerii SUA din această înţelegere, transmit Reuters şi DPA. 

După declaraţia de la Casa Albă a preşedintelui american Donald Trump privind retragerea Statelor Unite din acord, televiziunea de stat de la Teheran a apreciat că decizia este ilegală. 

Rouhani a afirmat că Iranul este gata să îşi reia programul nuclear, care fusese îngheţat în schimbul ridicării unor sancţiuni, dar înainte de a face acest pas va discuta cu celelalte state semnatare ale acordului - Rusia, China, Regatul Unit, Franţa şi Germania. 

Preşedintele iranian a mai apreciat că Trump are un istoric de subminare a tratatelor internaţionale, relatează Agerpres.

Anunțul lui Donald Trump

Preşedintele Donald Trump a anunţat marţi seara retragerea Statelor Unite din acordul nuclear cu Iranul. Declaraţia sa de la Casa Albă a fost transmisă în direct la televiziuni şi urmată imediat de semnarea decretului prin care se reintroduc sancţiunile împotriva regimului de la Teheran. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel