Boureanu, dosar penal pentru mită electorală

boureanu dc
boureanu dc

Polițiștii vasluieni au întocmit două dosare penale pe numele deputaților PDL Cristian Boureanu și Dan Marian, care candidează pentru noi mandate în județul Vaslui. Democrat-liberalii sunt acuzați că au oferit mici drept mită electorală spectatorilor unui meci de fotbal desfășurat în Huși. 

Potrivit reprezentanților IPJ Vaslui, dosarul penal a fost întocmit după ce unul dintre contracandidații lui Cristian Boureanu a depus o plângere în care susținea că atât adeversarul său politic, cât și colegul său de partid au încălcat legea alegerilor parlamentare. Astfel, candidatul USL la Camera Deputaților în Colegiul 6 Vaslui, Toader Dima, arată în sesizare că cei doi parlamentari au oferit mici spectatorilor care asistau la un meci de fotbal. Tododată, mâncarea și băutura ar fi fost împărțite oamenilor de către reprezentanți de campanie ai deputaților PDL, care s-ar fi îmbrăcat în ospătari și ar fi mers printre băncile spectatorilor.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Mihaela Șurub a declarat că s-a întocmit un dosar penal pe numele lui Cristian Boureanu , după ce, canidatul unui partid a reclamat că "în timpul desfăşurării unui meci de fotbal pe Stadionul Municipal Huşi, doi candidaţi ai unei alianţe politice au distribuit spectatorilor produse alimentare."

Cristian Boureanu a respins acuzațiile, susținând că nu a fost la Huși în ziua respectivă. "Eu nu am ajuns în municipiul Huşi în acea zi, aşa că nu aveam cum să fiu nici la acel meci de fotbal. Din ceea ce am aflat şi eu, jucătorii au rămas după partidă, acolo, între ei," susține democrat liberalul, care precizează că va depune plângere penală împotriva contracandidatului său, Toader Dima, pentru denunț calomnios.

Celălalt anchetat, deputatul Dan Marian, candidat din partea RAD la Senat în Colegiul 3 Vaslui care cuprinde și zona municipiului Huși, a spus că a participat la acel meci, dar nu a oferit băuturi sau produse alimentare spectatorilor drept mită electorală. "Eu am avut calitatea de invitat la acel meci, o cupă a firmelor la fotbal, pentru a înmâna diplome de excelenţă la doi profesori din Huşi. După partidă, jucătorii şi reprezentaţii firmelor au rămas la un mic şi o friptură, dar fiecare şi-a plătit consumaţia. Eu nu am avut nicio implicaţie financiară şi, mai ales, nu a fost nimic electoral acolo. M-au abordat oamenii la stadion, dar le-am vorbit de propunerea noastră pentru salariul minim pe economie dacă vom ajunge la guvernare. Dar nu au fost afişe, pliante sau banere. Deci nu este nimic adevărat şi, în consecinţă, după ce se va încheia cercetarea împotriva mea, îi voi face plângere penală domnului Dima pentru denunţ calomnios," spune Dan Marian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel