Zoe Petre: Klaus Iohannis știa de ceva timp ce urma să se întâmple cu Victor Ponta

Zoe Petre, istoric și analist politic, consideră că președintele Klaus Iohannis știa de ceva timp ce urma să i se întâmple premierului Victor Ponta.

"Președintele s-a poziționat din primul moment în defavoarea d-lui Ponta. E foarte limpede", a declarat, luni, în cadrul unei intervenții telefonice la România TV, Zoe Petre.

"Convingerea mea este că dl președinte știa de mult înainte ce o să se întâmpele și avea convingerea gata construită că trebuie să demisioneze Victor Ponta. Mie așa mi-a sunat, poate greșesc.

În momentul în care a apărut, era destul de hotărât. N-a stat pe gânduri nicio clipă", a adăugat fostul consilier prezidențial. 

PNL, noi măsuri în războiul cu Victor Ponta. Ce a anunțat Mihai Răzvan Ungureanu

Întrebată cum vede situația României în cazul în care premierul Ponta nu va demisiona, pentru că vom avea o criză politică, ca de altfel și dacă prim-ministrul va demisiona, Zoe Petre a precizat: "Dacă Parlamentul nu aprobă începerea urmăriri penale, dl Ponta nu poate fi clintit fără votul Parlamentului din poziția în care se află. (...) O criză politică majoră începe dacă se încearcă provocarea de mișcări pe segmentul majorității actuale, dacă se încearcă alegeri anticipate. Sigur că este o criză de imagine a României, este un mare rău din nou care se face prestigiului țării noastre", a declarat istoricul.

Fostul consilier prezidențial a mai spus că i se "pare natural" că PNL încearcă și forțează alegeri anticipate, "pentru că efectele pozitive în opinia publică ale reducerii TVA la alimente, ale măririlor de pensii, toate astea încă nu au avut timp să-și facă efect în opinia publică. Este ultimul moment în care Partidul Liberal înnoit poate spera că va avea o majoritate clară într-un procesul electoral", a conchis Zoe Petre. 

Ioan Rus avertizează: Dacă va cădea Guvernul Ponta...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel