Urmărește emisiunea live


Wikileaks: Președintele Iranului, pălmuit de un comandant militar

Mahmoud-Ahmadinejad
Mahmoud-Ahmadinejad

Preşedintele Iranului, Mahmoud Ahmadinejad, a fost pălmuit de un comandant militar, în ianuarie 2010, în cursul unei reuniuni tensionate pentru găsirea metodelor de reprimare a protestelor postelectorale, arată documente dezvăluite de WikiLeaks şi citate de ediţia online a New York Times.

Incidentul, care se pare că a avut loc în cursul unei reuniuni a Consiliului Suprem de Apărare Naţională la două săptămâni după uciderea mai multor protestatari, a fost descris într-un mesaj diplomatic american trimis la Washington de ambasada americană din Azerbaidjan în februarie 2010.

Potrivit unei surse iraniene, preşedintele Mahmoud Ahmadinejad a fost pălmuit de Mohammad Ali Jafari, comandantul Gardienilor Revoluţiei, pentru că sugerase că unele dintre măsurile restrictive impuse presei ar trebui relaxate.

Potrivit sursei, Ahmedinejad declarase că "lumea se simte sufocată", sugerând acordarea unor drepturi sociale şi personale suplimentare. Mohammed Ali Jafari s-a enervat şi a spus: "Vă înşelaţi! Dumneavoastră aţi creat această dezordine! Iar acum vreţi să daţi mai multă libertate presei?!". Conform oficialului iranian citat în mesajul diplomatic american, Jafarli l-a pălmuit pe Ahmadinejad, iar reuniunea a fost anulată după acest incident, informează Mediafax

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel