WikiLeaks: CIA, spionaj prin televizoare și telefoane

Ultimele dezvăluiri ale site-ului WikiLeaks privind un amplu program de "hacking" al CIA surprind prin detaliile ce arată cum acest serviciu ar reuși să transforme în microfoane unele telefoane mobile inteligente și televizoare, chiar și atunci când acestea sunt închise.

Site-ul coordonat de Julian Assange susține că se află în posesia a 8.761 de documente ale unității de spionaj cibernetic a CIA (unde lucrează circa 5.000 de persoane), cele mai multe conținând coduri ale programelor informatice utilizate în atacurile cibernetice executate de acest serviciu în întreaga lume, programe concepute adesea în colaborare cu serviciul britanic MI5.

Unele dintre informațiile prezentate acum de WikiLeaks par desprinse la prima vedere din filmele cu James Bond, ele arătând cum, cu ajutorul unor programe informatice, telefoane mobile și televizoare pot fi transformate în microfoane prin comenzi de la distanță.

Este cazul programului denumit "Îngerul care plânge" ("Weeping Angel"), de fapt un virus special conceput pentru televizoarele inteligente produse de compania Samsung. Odată ce infectează aparatul, "Îngerul care plânge" pune televizorul într-un mod "off" fals și înregistrează conversațiile din apropiere, pe care le expediază pe internet către un server secret al CIA.

Potrivit WikiLeaks, programul de asistență vocală "Siri", instalat pe ultima generație de iPhone-uri ale companiei Apple, precum și aplicația "Alexa" a societății Amazon pot fi de asemenea infectate cu viruși care transformă telefoanele în dispozitive de înregistrare ambientală.

WikiLeaks mai notează că CIA a creat un grup special care să se ocupe de sistemul de operare creat de Apple, întrucât produsele acestei companii "sunt foarte populare în rândul elitelor diplomatice, politice, sociale și de afaceri".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel