VIDEO. Reclama unei companii din Coreea de Sud compara FEMEILE cu vacile

Sursă foto - captură video
Sursă foto - captură video

O reclamă controversată din Coreea de Sud compara mai multe femei îmbrăcate în alb, aflate pe o pajiște, cu vacile. 

Cel mai mare brand de lactate din Coreea de Sud a fost nevoit să-și prezinte scuzele în mod oficial pentru o reclamă în care sunt prezentate mai multe femei pe o pajiște verde, relatează BBC. Videoclipul realizat de Seoul Milk arată un bărbat care filmează în secret un grup de femei pe un câmp, care ulterior se transformă în vaci.

După ce s-a confruntat cu o reacție publică vehementă, compania a eliminat reclama de pe YouTube, însă de atunci a devenit virală după ce a fost reîncărcată de utilizatorii de internet. Unii au comparat și comportamentul bărbatului cu „molka”, practica ilegală de a filma în secret oamenii.

Scuze prezentate public de compania mamă

„Ne cerem scuze sincere tuturor celor care s-au simțit inconfortabil în privința reclamei la lapte lansate pe 29, luna trecută”, a declarat compania-mamă a Seoul Milk, Seoul Dairy Cooperative, într-un comunicat postat online.

„Acceptăm această chestiune în mod serios, vom efectua o evaluare internă și vom avea o grijă deosebită pentru a preveni incidente similare în viitor. Ne plecăm capetele în semn de scuze”, a adăugat compania. 

Femeile care fac yoga, comparate cu vacile

Controversata reclamă arată un bărbat care se plimbă prin pădure cu o cameră de luat vederi. În cele din urmă ajunge în dreptul unei poieni unde filmează un grup de femei frumoase, îmbrăcate în haine albe care fac yoga în iarba verde și beau apă dintr-un izvor. Cameramanul calcă din greșeală pe o crenguță, iar odată cu trosnetul toate femeile se transformă brusc în vaci, transmite RT.com

Clipul se încheie cu sloganul: „Apă curată, furaje organice, lapte Seoul 100% pur. Lapte organic de la o fermă organică în natura plăcută a Cheongyang-ului”. 

Anunțul a stârnit o dezbatere națională asupra sexismului și a problemelor de gen, dar critica nu s-a limitat la femeile reprezentate ca vaci, mai scrie BBC. Unii și-au exprimat, de asemenea, îngrijorările cu privire la bărbatul care filmează în mod clandestin grupul de femei, infracțiunile cu camere de spionaj în Coreea de Sud fiind o adevărată problemă

Nu este prima dată când Seoul Milk apare în presă din motive greșite. În 2003, compania a organizat un spectacol în care modelele nud s-au împroșcat cu iaurt. Șeful departamentului de marketing al Seoul Milk și modelele care au participat la eveniment au fost amendate pentru obscenitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel