O navă s-a rupt în două într-un port din Japonia - VIDEO

O navă s-a rupt în două într-un port în Japonia / Foto: Captură video Maritime News
O navă s-a rupt în două într-un port în Japonia / Foto: Captură video Maritime News

O navă s-a rupt în două într-un port din Japonia, provocând o scurgere de petrol.

O navă înregistrată în Panama a eșuat, miercuri, într-un port din nordul Japoniei, provocând o scurgere de petrol, scrie Reuters. Nava, de aproape 40.000 de tone care transporta talaș, a eșuat în portul Hachinohe și s-a rupt în două. 

Din fericire, echipajul a reușit să elibereze vasul, însă, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, nu a putut ieși în larg și a ancorat la circa 4 km de port. Garda de Coastă japoneză a anunțat că niciunul dintre cei 21 de membri ai echipajului nu a fost rănit, iar scurgerea de combustibil este sub control, fără să fi ajuns la țărm. Nava, care se afla la sfârșitul unei călătorii din Thailanda, s-a rupt în două joi dimineața, a declarat Garda de Coastă. O pată de petrol de 5,1 km lungime și aproximativ 1 km lățime a fost vizibilă mai târziu în cursul zilei, dar măsurile de izolare erau luate de către bărci de patrulare.

Cele două părți ale navei nu s-au mișcat și sunt monitorizate îndeaproape de patrule și până după-amiaza târziu nu s-a produs nicio schimbare majoră aparentă în situația sa, a spus un purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă.

Brațul unei macarale s-a prăbușit peste o navă, în Portul Constanța

În luna iunie un accident care ar fi putut avea urmări foarte grave a fost surprins de camerele de supraveghere din Portul Constanța. Brațul unei macarale de încărcat marfă s-a prăbușit peste o ambarcațiune aflată în apropiere.

Bratul macaralei s-a prăbușit peste o barjă chiar în timp ce opera. Potrivit unor angajați, ar fi fost vorba de o problemă tehnică, în condițiile în care utilajul a trecut recent printr-o revizie tehnică. Totuși, cauza exactă a producerii acestui incident rămâne a fi necunoscută. Din fericire nu a fost nimeni rănit, iar în urma acestui accident doar nava a fost avariată. În cauză oamenii legii au deschis deschisă o anchetă, pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor care au stat la baza producerii acestui accident. Totodată, Căpitănia Portului Constanța a amendat operatorul pentru poluarea cu uleiului din instalația hidraulică a macaralei. Imaginile video le puteți vedea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel