Victor Negrescu anunță lansarea proiectului pilot pentru o platformă integrată de sprijin și formare pentru IMM-uri și antreprenori

Victor Negrescu: Platforma va conține exemple de bune practici din Europa, soluții privind accesarea fondurilor europene, training-uri și module interactive disponibile gratuit pentru antreprenori
Victor Negrescu: Platforma va conține exemple de bune practici din Europa, soluții privind accesarea fondurilor europene, training-uri și module interactive disponibile gratuit pentru antreprenori

Joi a fost lansat proiectul pilot “Platforma europeană de e-learning pentru antreprenoriat în vederea sprijinirii IMM-urilor în a se adapta la contextul actual”, în valoare de 890.500 euro, inițiat de eurodeputatul Victor Negrescu și implementat de Direcția Generală Piață Internă, Industrie, Antreprenoriat și IMM-uri din cadrul Comisiei Europene.

În acest sens se  va crea o platformă multilingvă integrată de sprijin și formare pentru IMM-uri și antreprenori în vederea accesării oportunităților europene. La evenimentul de lansare, organizat de Agenția Executivă pentru Consiliul European pentru Inovare și IMM-uri (EISMEA) au participat, alături de eurodeputatul Victor Negrescu, o serie de invitați din cadrul Comisiei Europene și partenerii oficiali ai proiectului.

“Platforma pe care se axează proiectul pilot va conține exemple de bune practici din Europa, soluții privind accesarea fondurilor europene, training-uri și module interactive disponibile gratuit pentru antreprenori. Aceasta va integra, de asemenea, componente de formare și consultanță, și va permite schimburi de expertiză și networking. Cursurile și workshop-urile vor fi structurate în module, vizează dezvoltarea competențelor antreprenoriale, educația financiară, componenta de sustenabilitate în antreprenoriat, precum și îmbunătățirea competențe digitale, și se vor adresa atât antreprenorilor cu experiență, cât și celor fără experiență în antreprenoriat. În acest sens, prin acest proiect pilot pe care l-am inițiat, sprijinim direct IMM-urile și antreprenorii în vederea adaptării la provocări și noul context economic precum și în vederea valorificării pieței unice și internaționalizării”, a declarat eurodeputatul Victor Negrescu în cadrul evenimentului de lansare a proiectului pilot.

Vezi și: Victor Negrescu a solicitat ca Uniunea Europeană să sprijine mai mult turismul și transporturile din România

Totodată, eurodeputatul Victor Negrescu a subliniat importanța accesibilității și sustenabilității proiectului pilot, astfel încât să genereze valoare adăugată și rezultate tangibile. În acest sens, eurodeputatul a amintit proiectul pilot TaxEdu, pe care l-a inițiat în anul 2017, care este și în prezent o platformă educațională interactivă ce promovează educația financiară.  

Proiectul pilot “Platforma europeană de e-learning pentru antreprenoriat în vederea sprijinirii IMM-urilor în a se adapta la contextul actual” face parte dintr-o serie de inițiative pilot susținute de eurodeputatul Victor Negrescu, care a reușit până în prezent să genereze proiecte în valoare totală de peste 60 de milioane de euro în domenii precum educația, IMM-urile sau sectorul inovației, a anunțat europarlamentarul PSD, Victor Negrescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel