Vaslui: Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, îngrijorat de calitatea îndoielnică a unor băuturi alcoolice prezente pe piaţă

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Vasile Mariciuc, a cerut explicaţii joi, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, cu privire la calitatea îndoielnică a unor băuturi alcoolice prezente pe piaţă, despre care a spus că sunt adevărate "otrăvuri".

El a cerut explicaţii conducerii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Vaslui pentru faptul că astfel de băuturi ajung în comerţ şi a întrebat dacă această instituţie nu poate lua măsuri.

"Există un segment consistent de produse care formează elementele lichide ale existenţei noastre, în speţă băuturile alcoolice sau nonalcoolice. Am o curiozitate. Am încercat două tipuri de băuturi, alb şi roşu, un vin Babanu, care e botezat la crâşmă la mine în sat, la Dumeşti, "Adio, mamă!" sau "Ultimul drum". Vreau să vă spun că nu sunt mare cunoscător, dar nu are ce căuta în comerţ. Dar mai prost decât ăsta este un alt vin, care se cheamă Sânge de taur. Singurul element natural din tot ansamblul ăsta este sticla. (...) De ce pătrund chestiile astea în comerţ? Nu spun că nu pot să-mi vând, eu, vinul, că eu îmi produc vinul acasă, dar dincolo de asta, efectiv din ce am observat în jurul meu, sunt oameni care se îmbolnăvesc. Ei şi aşa nu prea-s dedaţi cu munca şi cu buna mâncare, dar să mai ia şi otravă din aia.... Lucrurile nu-s deloc bune", a spus Vasile Mariciuc.

Comisarul-şef adjunct al CJPC Vaslui, Constantin Vasilache, a menţionat că, pentru a fi conforme, produsele trebuie să aibă toate caracteristicile prevăzute pe etichetă.

El a precizat că, de când se află la conducerea instituţiei, nu au fost înregistrate plângeri cu privire la calitatea proastă a unor băuturi alcoolice. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel