UNPR, după anunțul DNA privind urmărirea penală a lui Victor Ponta: O criză politică poate periclita în mod grav interesul naţional

UNPR consideră că o criză politică poate periclita ''în mod grav interesul național al țării'' și precizează că opțiunea progresiștilor ''a fost și rămâne aceea de a continua guvernarea și parteneriatul politic corect atât cu premierul Victor Ponta, cât și cu președintele Klaus Iohannis, în special în privința proiectelor ce țin de siguranța națională și de politica externă''.

'În actualul context politic și de securitate din regiunea Mării Negre, UNPR consideră că o criză politică poate periclita în mod grav interesul național al țării noastre și își reafirmă dorința de a acționa în interesul asigurării stabilității guvernamentale. România are nevoie de continuitate în actul de guvernare, pentru a merge mai departe pe drumul de dezvoltare economică și de creștere a nivelului de trai pe care s-a înscris în ultimii trei ani. Considerăm că este absolut necesar ca România să rămână stabilă politic, aceasta fiind condiția esențială a bunăstării pentru toți cetățenii. Iar pentru aceasta este nevoie de o guvernare stabilă, care să răspundă în mod adecvat așteptărilor cetățenilor privind creșterea nivelului de trai și modernizare a României. Rezultatele guvernării sunt bune, recunoscute de partenerii instituționali din țară și din afară și demonstrate prin cei mai recenți indicatori economici, se arată într-un comunicat transmis vineri de UNPR.

CITEȘTE ȘI: Victor Ponta, urmărit penal de DNA. Ce scrie presa internațională

Uniunea subliniază că, în actualul context de securitate regională, România nu își permite pași greșiți din punct de vedere politic, economic și social și arată că nu va comenta decizia DNA privind începerea urmăririi penale împotriva premierului Ponta.

UNPR respectă independența justiției și nu va comenta decizia DNA privind începerea urmăririi penale împotriva lui Victor Ponta. În egală măsură, ca partener corect, UNPR nu va comenta nici modul în care premierul va alege să acționeze în legătură cu această situație. UNPR rămâne fidel principiilor sale și consideră că prioritatea tuturor liderilor politici din România este să asigure menținerea stabilității instituționale și economice, se mai arată în comunicatul citat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel