Un copil de 11 ani, EROU de două ori în aceeași zi. A salvat un coleg care se sufoca și o femeie dintr-un incendiu

Un copil de 11 ani, EROU de două ori în aceeași zi. A salvat un coleg care se sufoca și o femeie dintr-un incendiu / Foto: Pixabay
Un copil de 11 ani, EROU de două ori în aceeași zi. A salvat un coleg care se sufoca și o femeie dintr-un incendiu / Foto: Pixabay

Un copil de 11 ani a reușit să fie erou de două ori în aceeași zi. A salvat un coleg care se sufoca și o femeie dintr-un incendiu.

Un copil din Oklahoma este considerat erou după ce a salvat un coleg care se sufoca și o femeie dintr-un incendiu în aceeași zi. Poliția l-a premiat, scrie Fox News.

„Șeriful Greg Martin i-a înmânat lui Davyon un certificat, denotându-l drept adjunct onorific al Biroului Sheriffului din județul Muskogee”, a postat biroul șerifului din județul Muskogee pe Facebook la începutul acestei luni. "Toți suntem atât de mândri de tine, Davyon!!" au transmis oficialii. 

Davyon Johnson, în vârstă de 11 ani, a efectuat manevra Heimlich asupra unui coleg de clasă care se sufoca, după ce a înghițit capacul unei sticle de apă. Băiatul a spus că a învățat manevra Heimlich urmărind videoclipuri de pe YouTube. Apoi, băiatul a ajutat o femeie care se deplasa cu un cadru să scape dintr-un incendiu.

„M-am gândit: ‘Oh, nu se mișcă suficient de repede’. Așa că am fugit și am ajutat-o. Era o doamnă cu dizabilități și ieșea din casă”, a declarat Johnson.

Ce vis are băiatul

Directorul de la școala în care învață băiatul l-a numit pe Johnson un „erou dublu” și un „suflet bun”.

„Întotdeauna a spus că dorește să fie tehnician medical de urgență. Așadar, a trebuit să pună în practică această dorință”, a spus directorul Latricia Dawkins.

Copil de 7 ani din SUA, erou după ce și-a salvat familia de la înec

Un alt băiețel, în vârstă de 7 ani din Statele Unite, a înotat timp de o oră și a reușit să-și salveze tatăl și sora care au fost luați de curentul unui râu din Florida. Steven Poust și-a ancorat barca pe râu pentru a-și lăsa cei doi copii, Chase și Abigail, de 7 şi 4 ani, să înoate. La un moment dat, fetiţa, care purta vesta de salvare, a fost luată de curent, iar bărbatul a sărit în apă după ea. Disperat, tatăl i-a cerut băiatului să înoate până la ţărm pentru a cere ajutor.

"I-am spus că îl iubesc pentru că nu eram sigur ce urma să se întâmple. Am încercat să rămân cu amândoi cât mai mult, dar fetiţa a fost luată de curent şi a trebuit să înot după ea."

Băiatul a înotat mai bine de o oră, iar când a ajuns la ţărm, acesta a fugit la cea mai apropiată casă după ajutor. La scurt timp, salvatorii de la Departamentul de Pompieri şi Salvare au reuşit să-i recupereze pe cei doi în viaţă. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel