Un consilier local liberal le cere primarilor de oraşe şi municipii să nu voteze creşterea preţului la apă

Secretarul general al PNL Vaslui, consilierul local Marius Arcăleanu, le-a cerut, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, tuturor primarilor de oraşe şi municipii din judeţ să nu voteze pentru majorarea preţului la apă, epurare şi canalizare.

Potrivit consilierului liberal, în cursul lunii iulie, în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară, ar urma să se stabilească majorarea preţului pentru apă, canalizare şi epurare, în urma unei solicitări a furnizorului de apă din judeţ, SC Aquavas SA Vaslui, de la 7,27 de lei la 9,42 de lei, iar primarii au fost mandataţi să participe la această întâlnire.

"Fac apel la primarii de oraşe şi municipii să nu voteze această creştere uriaşă a preţului pentru apă, canalizare şi epurare. M-am documentat şi am văzut şi preţurile din judeţele învecinate. Cu acest preţ majorat la 9,42 de lei, judeţul Vaslui ar avea cel mai mare preţ la apă din toată Moldova, un lucru anormal din punctul meu de vedere şi cred că din punctul de vedere al tuturor cetăţenilor din judeţul Vaslui", a declarat Marius Arcăleanu.

Liberalul a afirmat că, cel puţin la nivelul municipiului Vaslui, se înregistrează pierderi foarte mari la apă, care ajung să fie trecute în facturile abonaţilor sub formă de indici de corecţie şi a avertizat că odată cu majorarea preconizată, facturile vor fi o povară pentru cetăţeni. Arcăleanu a precizat, totodată că Aquavas foloseşte în continuare conducte de azbest care sunt periculoase pentru sănătatea cetăţenilor, deşi potrivit legii cu ocazia oricărei reparaţii, tuburile de azbociment trebuie înlocuite obligatoriu, fiind interzisă repararea acestora sau menţinerea lor în circuit. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel