Turist american, ucis. A fost îngropat pe jumătate

Un turist american de 27 de ani a fost ucis de un trib în insulele indiene Andaman şi Nicobar, a declarat miercuri poliţia locală, relatează Xinhua.

John Allen Chau a mers în Insula North Sentinel (Insula Santinelei de Nord), unde trăiesc membrii unui trib numiţi sentinelezi, cunoscuţi pentru agresivitatea lor faţă de străini. Potrivit unor informaţii, Chau a fost dus pe insulă de pescari.Poliţia a declarat că şapte pescari au fost arestaţi în legătură cu uciderea bărbatului.

Pescarii au declarat poliţiei că ultima dată l-au văzut pe bărbat pe 16 noiembrie atacat cu arcuri şi săgeţi după ce a ajuns pe insulă, situată spre arhipelagul Andaman. Băştinaşii l-au târât pe bărbat pe plajă, după care s-au îndepărtat de insulă după ce i-au îngropat corpul pe jumătate în nisip.

Unul dintre pescari a ajuns în Port Blair şi a povestit incidentul unui predicator local, Alex, care era prieten cu John Allen Chau. Predicatorul a informat familia bărbatului care a contactat imediat ambasada SUA la New Delhi pentru ajutor. Autorităţile din zonă au lansat echipe de căutare cu elicopterul pentru a găsi trupul lui John Allen Chau.

"Am primit informaţii despre corpul unui cetăţean străin ucis în Insula Santinelei de Nord. Cazul este în curs de investigare", a declarat comisarul adjunct din South Andaman Udit Prakash Rai, citat de mass-media locală. "Poliţia locală face eforturi pentru a recupera corpul" bărbatului ucis, a adăugat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel