TRUMP: Vom DISTRUGE în totalitate Coreea de Nord

G20 summit
G20 summit

Donald Trump a avertizat marţi, în discursul de la Adunarea Generală a ONU, că va distruge în totalitate Coreea de Nord în cazul în care liderul regimului de la Phenian, Kim Jong-Un, va asuma "misiunea sinucigaşă" de a amenința SUA.

"În Coreea de Nord există un regim depravat, o bandă de criminali. Dacă acest om al rachetelor, Kim Jong-Un, se va angaja în misiunea sinucigaşă de a ameninţa SUA, vom distruge total Coreea de Nord", a amenințat Donald Trump de la tribuna Adunării Generale ONU.

Donald Trump a mai spus că armata Statelor Unite va deveni în curând mai puternică decât oricând, dorind să adreseze astfel un avertisment inamicilor SUA.

Totodată, președintele SUA le-a cerut statelor membre ONU să crească presiunea asupra Coreii de Nord pentru a renunța la programul său de arme nucleare.

În discursul rostit la scurt timp după sosirea sa la sediul ONU din New York, președintele american a afirmat că lumea se confruntă cu amenințări nimicitoare din partea unor paria ca Iranul și Coreea de Nord, dar și a 'teroriștilor și extremiștilor': "Regimurile paria nu numai că sprijină teroriștii, însă amenință alte națiuni și popoarele lor cu cea mai distrugătoare armă cunoscută de umanitate".

[citeste si]

Donald Trump a spus la ONU că Statele Unite nu caută să-și impună voința asupra altor state și va respecta suveranitatea acestora, scrie Agerpres.

"Voi apăra interesele Americii mai presus de orice. Însă pentru îndeplinirea obligațiilor noastre față de alte națiuni, realizăm că este în interesul tuturor să căutăm un viitor în care toate statele pot fi suverane, prospere și sigure", a mai spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel