Traian Băsescu, urmărit penal, nu poate deține armă de foc

Fostul președinte Traian Băsescu nu poate deţine o armă de foc. Potrivit legii, o persoană care are un dosar penal nu are dreptul sa deţină armă de foc. În cazul în care deţine o armă, Băsescu trebuie însă să o predea, acesta fiind urmărit penal în dosarul de şantaj de la Parchetul General.

Traian Băsescu este urmărit penal în dosarul în care Gabriela Firea l-a acuzat de şantaj. Potrivit prevederilor legale în vigoare, fostul preşedinte nu mai are dreptul să deţină arme, potrivit România TV.

Conform legii 117/2011, autoritatea care exercita controlul privind detinerea, portul si folosirea armelor, pieselor si munitiilor, precum si cu privire la operatiunile cu arme si munitii este Politia Romana.

Citește și: CSM a sesizat, din nou, Inspecția Judiciară, pentru atacurile lui Traian Băsescu la justiție

De asemenea legea prevede că autorizatia de procurare a armelor letale se acorda persoanelor care "nu au fost condamnate, prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva, la pedeapsa detentiunii pe viata sau pedeapsa inchisorii mai mare de un an, pentru infractiuni comise cu intentie ori pentru infractiuni prevazute de prezenta lege, cu exceptia cazurilor in care a intervenit amnistia sau reabilitarea" sau "nu sunt invinuite sau inculpate in cauze penale pentru fapte savarsite cu intentie, potrivit legislatiei in vigoare".

Traian Băsescu ar deţine un pistol, însă poliţiştii nu i-au ridicat arma până acum pentru că nu au fost informaţi de Parchet că s-a început urmărirea penală pentru Băsescu.

Citește și: Traian Băsescu: Eu cred în JUSTIŢIE

Traian Băsescu explica chiar luni seara că o persoană urmărită penal nu poate deţine arme. Acesta spunea ca nu si-a putut reinnoi permisul de port-arma pentru ca figura inca drept urmarit penal in dosarul Flota, motiv pentru care a facut demersurile necesare sa lamureasca situatia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel