Timișoara. Pictură care ironizează Catedrala, cenzurată temporar. FOTO

O lucrare a lui Adrian Preda a fost cenzurată temporar la expoziția Mad(e) in România.

O pictură în care era înfățișat Diavolul aflat la intrarea în Catedrala Mântuirii Neamului a fost cenzurată, luni, la expoziția Mad(e) in România, de la Timișoara. O a doua lucrare ce pare a nu fi fost pe placul preoților timișoreni, conform tion.ro, reprezenta un aspirator al cărui furtun iese pe ușa Catedralei și aspiră un spital. 

Astăzi, tabloul lui Adrian Preda a fost dus înapoi și pus la loc chiar de președintele asociației care a înlăturat tabloul. 

"A fost repusă în drepturi"

"Expozițiile MADx #rezistă la Timișoara! Lucrarea artistului Adrian Preda a fost repusă în drepturi. Subliniem din textul curatorial «Dacă arta clasică era preocupată de exprimarea frumosului și găsirea modalităților de a face vizibilă această valoare, arta contemporană pare mai preocupată de exprimarea formelor de eliberare și protest social. De ce? Fiindcă arta rămâne vie tocmai în alianța sa cu spiritul vremii, iar spiritul vremii noastre este cel al transformărilor sociale și politice» . Știm că uneori a lectura artă contemporană poate fi dificil și punem pe seama unei regretabile gafe acest incident. Expoziția rămâne deschisă zilnic, între orele 11-19", spun reprezentanții Asociației Culturale Contrasens.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel