Teodorovici, contre cu Vijulie, în direct, pe tema casei lui Iohannis

Ministrul de Finanțe și liberala Violeta Vijulie au avut un schimb dur de replici, în direct la Antena 3, după ce reprezentanta partidului din opoziție a negat faptul că există un prejudiciu pe care familia Iohannis ar trebui să-l plătească statului în urma pierderii procesului cu privire la una dintre casele din Sibiu. 

Violeta Vijulie: "În toate declarațiile pe care domnul ministru le-a făcut pe această temă spune 'subordonatul meu', 'nu va mai fi subordonatul meu', 'direcția mea juridică'. Îmi pare rău dar nu sunt ai dumneavoastră(...)"

Eugen Teodorovici: "Doamnă, eu vorbesc ca ministru de Finanțe nu ca persoană fizică. Doamnă, treceți la fondul problemei."

Violeta Vijulie: "Sunt două lucruri total diferite. Una este înscrierea în cartea funciară ca proprietar statul pentru aceste case și al doilea lucru, separat, este recuperarea unui presupus prejudiciu, pentru că instanța care a dat acum hotărâre privind trecerea din prorpietatea familiei Iohannis în proprietatea statului a casei nu a dat și o hotărâre privind prejudiciul pentru că acest lucru nu a fost solicitat. Vă reamintesc că nu statul este cel care a dat în judecată familia Iohannis, ci chiriașii care au fost înainte. Dacă cei care au dat în judecată familia Iohannis nu făceau acest lucru, noi nici nu știam că acea casă nu trebuia să fie a familiei Iohannis. (...) Statul nu a acționat în interesul cetățenilor lui încă de la început. După ce intră casa în proprietatea statului, dumneavoastră trebuie să deschideți un nou proces prin care să cereți un presupus prejudiciu, iar când cereți acest lucru trebuie să se facă și o evaluare."

Eugen Teodorovici:"Mai sunteți la PNL?"

Violeta Vijulie: "Am venit și eu pregătită pentru această emisiune. Vă citesc de la experți. În civil există principiul disponibilității. Adică dacă nu s-a cerut odată cu anularea actului și repunerea părților în situația anterioară, ca instanța să acorde și prejudiciu, atunci instanța nu poate din oficiu să se pronunțe asupra acestui fapt. Adică nimeni nu a spus că familia Iohannis datorează statului, pentru perioada care a folosit casa, x lei. Deci înainte să cereți un prejudiciu, dumneavoastră trebuie să aflați în instanță cât reprezintă acei x lei. Deci nu puteți să veniți la televizor și să spuneți că cereți un milion și două sute de mii de lei"

Eugen Teodorovici: "Doamna Vijulie mai sunteți la PNL?"

Violeta Vijulie: "Da, întotdeauna am fost la PNL"

Eugen Teodorovici:"Ați vorbit și cu doamna ministru Dragu? Dânsa va explicat ce a făcut sau ce nu a făcut în 2016?"

Violeta Vijulie: "Acestea sunt întrebări ironice care nu își au rostul în context.(...)"

Eugen Teodorovici: "Nu vorbim la nivelul dumneavoastră, îmi cer scuze. O să încerc la nivelul la care mă pricep eu să vă explic lucrul acesta. Un milion și două sute de mii (...) este o sumă certă pe care altcineva decât cel care trebuia a încasat-o dintr-o chirie? Nimeni nu o contestă. Este clar că domnul președinte Iohannis trebuie să dea suma aceasta cuiva? Este clar că da."

Violeta Vijulie: "Nu, și vă spun de ce. (...) Dacă eu am închiriat o casă cu 100 de lei, dumneavoastră s-ar putea să nu o închiriați cu 100 de lei, ci să o închiriați cu 90 de lei sau cu 120 de lei."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel