Temperaturi ridicate în weekend, dar se schimbă vremea. Front atmosferic rece, anunțat de Florinela Georgescu, director al ANM

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Iată care este prognoza meteo, transmisă de Florinela Georgescu, director al ANM.

Florinela Georgescu, director al Administrației Naționale de Meteorologie, a transmis ultimele informații despre vreme.

„Într-adevăr, în următoarele zile vremea va continua să se încălzească în toate regiunile țării, astfel încât așteptăm ca duminică și luni să fie zilele cele mai calde, cu temperaturi care vor putea ajunge la 29, chiar poate 31° luni. În partea de sud a țării, sigur, așteptăm valorile cele mai ridicate, dar foarte cald va fi în toate regiunile, temperaturi care începând de mâine vor depăși 22-24° chiar și în partea de nord a teritoriului și singura zonă în care așteptăm duminică și luni o scădere a temperaturilor va fi zona litorală pentru că acolo se simte influența Mării Negre, apa mării este deocamdată foarte rece și atunci acolo maximele termice vor fi doar de 16 până spre 20-22°.

Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Și nopțile vor fi destul de calde pentru perioada în care ne aflăm, dar sigur, temperaturi noaptea mai apropiate de normalul perioadei în care suntem, pe când maximele sunt cu mult peste normal, cu 8-10° peste, aducându-ne la valori ca de început de vară.

Se schimbă vremea

Nu va fi însă un episod de foarte mare durată pentru că posibil ca începutul săptămânii viitoare, ziua de marți cel mai probabil, va fi cu o scădere de temperatură pentru că țara noastră urmează a fi traversată atunci de un front atmosferic rece care să împrospăteze masa de aer și să aducă și precipitații. Până la acel episod cu precipitații, zilele acestea care urmează nu vor fi doar foarte calde, vor fi și frumoase ca aspect. Foarte puțin probabil să mai plouă astăzi, doar izolat în partea de nord a teritoriului și la munte, iar următoarele 2-3 zile aproape fără ploaie.

Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Nopțile, cum spuneam, vor fi și ele în încălzire. Minime noaptea în general între 4 și 10 grade, posibil mai ridicate în zonele deluroase, mai ales din partea de sud și de vest a teritoriului pentru că masa de aer care aduce aceste temperaturi ridicate vine dinspre sud, sud-vest. Este aceeași masă de aer care a adus particulele de praf saharian. Considerăm că am scăpat deocamdată de acest eveniment.

Praful saharian persistă

Pentru că a venit vorba, nu este foarte exclus ca săptămâna viitoare, după ploile pe care spuneam că-l așteptăm marți, poate miercuri, ar putea vremea să se încălzească din nou și weekendul viitor să fie asemănător cu cel pe care îl așteptăm acum și posibil din nou însoțit și cu o pătrundere de praf saharian. 

Este foarte adevărat că aceste temperaturi nu sunt, cum spuneam, normale pentru începutul lunii aprilie. Mai așteptăm un nou episod cu temperaturi foarte ridicate și la sfârșitul săptămânii viitoare. Da, este clar că rămânem în tendința deja conturată pentru acest an, de a avea în fiecare lună o medie a temperaturilor peste normă și de altfel și dinspre Organizația Mondială de Meteorologie vine acest semnal că s-ar putea ca și anul acesta să se încadreze în lista celor mai călduroși ani, chiar dacă vom pierde la nivel global influența fenomenului El Nino, cel care știm că garantează temperaturi medii globale foarte ridicate și care a făcut din anul 2023 cel mai călduros an din măsurători”, a transmis Georgescu, în direct pentru B1 TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel