Taxă solidaritate. Tudose îl taxează pe Mișa: Nu i-a ieșit traducerea

Premierul Mihai Tudose a vrut să lămurească problema taxei de solidaritate adusă în prim plan de ministrul de Finanțe, Ionuț Mișa. Tudose spune că ministrul a vorbit "finanțista", iar traducerea nu a fost corectă. 

"Ca să fiu sincer, din ce a explicat ministrul Finanțelor am înțeles ca dumneavoastră. Norocul nostru este că știm că nu este așa. Eu o să încerc să vorbesc românește, nu "finanțista" domnului Mișa. Pe fond a explicat bine, traducerea a ieșit rău. Astăzi, când un angajat își ia salariul, angajatorul plătește această taxă de 0.25 %. Această taxă se va menține. S-a constatat că această taxă este obligatorie. Este o negociere și la nivelul Uniunii Europene și sindicatele o blamează. Este responsabilitatea angajatorului pentru locul de muncă. Taxa va rămâne: că va fi 0.25 % sau 0.30 %, ministerul de Finanțe trebuie să facă toate calculele necesare pentru ca fondul respectiv să rămână în sumă reală, la fel," a spus Mihai Tudose.

Reamintim că ministrul Ionuț Mișa a anunțat că va fi introdusă o taxă de solidaritate de 2% pentru angajatori, aspect ce a stârnit imediat controverse și reacții din mediul de afaceri. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel