Super Tuesday, primele rezultate. Joe Biden, câștigător în opt state

Joe Biden
Joe Biden

Joe Biden a salutat marţi o ''seară bună'' pe calea de a fi ''şi mai bună'', după primele rezultate ale ''Super Tuesday'', care îi dau un avans în faţa rivalului său socialist Bernie Sanders, relatează miercuri AFP.

Este o seară bună! Şi se pare că va deveni şi mai bună! Nu se numeşte degeaba Super Tuesday", a declarat fostul vicepreşedinte al lui Barack Obama în faţa susţinătorilor săi din Los Angeles, în California, scrie Agerpres.

Joe Biden a câştigat marţi alegerile primare democrate şi în Massachusetts, fieful rivalei progresiste Elizabeth Warren în cursa pentru învestire, potrivit estimărilor presei americane. Fostul vicepreşedinte american a câştigat până acum în opt state din 14 în care a avut loc Super Tuesday.

Elizabeth Warren, înfrângere uriaşă

Pentru senatoarea de Massachusetts Elizabeth Warren a fost în schimb o înfrângere uriaşă în mijlocul unei seri eşuate, ea clasându-se pe locurile trei sau patru. Împreună cu Mike Bloomberg, ea este marele perdant în această seară. Nici măcar nu s-a apropiat de victorie la ea acasă, a scris cu o notă ironică pe Twitter preşedintele republican Donald Trump.

"Super Tuesday" a început în SUA, unde 14 state votează pentru a-i departaja pe favoritul Bernie Sanders şi fostul vicepreşedinte Joe Biden, care are vânt din pupa după ce şi-a raliat tabăra moderată în cursa pentru Casa Albă, notează AFP. Voturile de marţi, de la un capăt la celălalt al Americii, vor duce la atribuirea a peste o treime dintre delegaţii necesari învestirii finale la convenţia democrată din iulie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel