Sufletul Mocăniței 'Huțulca', mecanicul Nelu Popescu, a murit

Sufletul Mocăniței 'Huțulca', mecanicul Nelu Popescu, a murit
Sufletul Mocăniței 'Huțulca', mecanicul Nelu Popescu, a murit

Nelu Popescu, mecanicul Mocăniței 'Huțulca' din Moldovița a murit în noaptea de luni, 18 octombrie, spre marți, 19 octombrie.

Nelu Popescu era sufletul Mocăniței și era îndrăgit atât de turiștii veniți în Bucovina, cât și de localnicii din zona de munte.Despre cel care a fost Nelu Popescu, tezaurul uman viu Casian Balabasciuc a spus că Mocănița „Huțulca” a prins viață prin însăși viața îndrăgitului și regretatului mecanic Nelu Popescu, scrie Suceava Live.

'Un glas vuind a jale

Se-abate peste sat:

A dat „Huțulca”-n cale

Un ultim fluierat!

S-a stins pe cer deodată

Un licărit de stea:”Huțulca” e lăsată

De cel ce o-ngrijea.

Năprasnică veste a căzut peste comunitatea celor care au admirat și s-au bucurat de trenulețul din Moldovița: cel care i-a dat viață cu însăși viața lui, mecanicul Nelu Popescu, a pornit pe neașteptate în ultima sa cursă, către tihna veșniciei. De necrezut cum, atât de brusc, a plecat dintre noi omul jovial, mereu zâmbitor, vesel și glumeț pe care l-au cunoscut zecile de mii de turiști veniți în Bucovina să se bucure de frumusețea locurilor și de seninul din privirile oamenilor.

Cu Nelu Popescu dispare o bună parte din farmecul și povestea mocăniței lăsând un mare gol în atmosfera locului. Rămân amintirile, trăirile mărturisite sau nemărturisite, întâmplările și legendele ca niște traverse înșiruite pe calea de fier a trecutului. Drum bun, om ales și cale liberă către Împărăția Celui care ne rânduiește călătoria prin viață! Odihnă veșnică', a transmis tezaurul uman viu Casian Balabasciuc după moartea mecanicului Nelu Popescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel