SUA: Trump doreşte revenirea acasă a tuturor soldaţilor americani din Afganistan

Donald Trump a declarat miercuri că ar dori să retragă toţi soldaţii americani din Afganistan până la Crăciun, adică mai repede decât prevede acordul dintre Statele Unite şi talibani, transmite AFP.

'Ar trebui să-i aducem acasă până la Crăciun pe puţinii noştri bărbaţi şi femei curajoşi care încă mai slujesc în Afganistan!' a scris pe Twitter preşedintele americani care va candida pentru un al doilea mandat împotriva democratului Joe Biden pe 3 noiembrie.

Preşedintele Trump promite de ani de zile să 'pună capăt războaielor nesfârşite şi nu a ascuns niciodată că speră să accelereze retragerea pe măsură ce se apropie alegerile prezidenţiale. Administraţia Trump s-a angajat să retragă toate trupele americane din Afganistan cel târziu până la mijlocul anului 2021, conform unui acord istoric semnat pe 29 februarie cu talibanii, menit să pună capăt celui mai lung război în care au fost implicate SUA.

Insurgenţii s-au angajat să nu permită teroriştilor să opereze din teritoriile pe care le controlează, precum şi să înceapă negocieri de pace directe fără precedent cu guvernul de la Kabul. Acestea au început în septembrie, cu câteva luni întârziere, dar nu au dus încă la un acord de reducere a violenţei sau de încetare a focului.

În pofida acestor mici progrese, armata americană a început să se retragă în ritmul stabilit în acord, dacă nu chiar mai rapid. În septembrie, în Afganistan se mai aflau 8.600 de soldaţi americani, dar Pentagonul a indicat că o nouă fază a retragerii era iminentă, precizează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel