SUA: Separatiștii au doborât "din greșeală" zborul MH17

SA-11
SA-11

Oficiali din serviciile secrete americane spun că separatiștii din Estul Ucrainei au tras cu o rachetă SA-11 (Buk) în zborul MH17 crezând că este o altă aeronavă, transmite Al Jazeera.

Oficialii spun că insurgenții au lovit avionul Boeing 777 al Malaysia Airlines "din greșeală", nerealizând că este un zbor de pasageri.

"Cea mai plauzibilă" explicație pentru distrugerea avionului este aceea că separatiștii au tras cu o rachetă rusească SA-11 pentru că au crezut că este o altă aeronavă, au spus angajați ai serviciilor, sub protecția anonimatului.

Ei au explicat că presupunerea lor se bazează pe probe de pe rețelele de socializare și pe interceptări telefonice ale unor separatiști pro-ruși, a căror amprentă vocală a fost verificată de SUA.

Interlocutorii s-au lăudat inițial că au doborât un avion de transport, dar ulterior au realizat că au făcut o greșeală.

Administrația Obama este convinsă că zborul MH17 a fost doborât de o rachetă sol-aer SA-11 lansată din teritoriul est ucrainean controlat de separatiști.

Deși SUA a observat un flux de arme grele, inclusiv sisteme de apărare anti-aeriană, dinspre Rusia în Ucraina, agențiile de informații nu au văzut ca rachete SA-11 să fie aduse în Ucraina înainte de tragedia de joi seară.

Analiști americani: O rachetă supersonică a doborât aeronava

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel