MH17, avion prăbușit în Ucraina: O rachetă supersonică ar fi doborât aeronava

Epava avionului Boeing 777, prăbușit joi în Ucraina, poartă semnele impactului cu o rachetă supersonică, spun analiștii americani, citați de The New York Times.

Bucata de epavă, fotografiată de doi reporteri New York Times, sugerează că aeronava a fost distrusă de o rachetă supersonică. Se pare că proiectilul a explodat în apropiere de avionul aparținând Malaysia Airlines, când acesta se afla la 10.000 de metri altitudine, spun experții în apărare ai IHS Jane's.

Găurile de șrapnel și vopseaua de pe exteriorul avionului sunt compatibile cu efectele unui focos fragmentat de rachetă SA-11, cunoscută în Rusia drept Buk.

Modelul specific al rachetei folosite este imposibil de determinat doar cu ajutorul fotografiilor. Dar SA-11 este membru al clasei de arme care poartă focoase cu fragmentare.

"Găurile vizibile indică faptul că a existat o perforare cu un obiect străin din exteriorul aeronavei în interiorul acesteia, dat fiind conturul de aluminiu din jurul celor mai multe perforații, dar și bășicile de vopsea din jurul găurilor", Reed Foster, un analist IH Jane's, a scris într-un raport trimis NYT.

Foster a notat că daunele provocate de șrapnel sunt diferite de cele făcute de o explozie a motorului, care ar fi fost precum niște "lacrimi lungi, subțiri și oblige pe pielea aeronavei".

Buk, cunoscut și ca SA-11, este o lansator de rachete cu rază medie și platformă mobilă care poate lovi ținte aflate la altitudini mult mai mari decât cea la care se afla MH17. Există versiuni mai noi ale lansatorului, cunoscute drept SA - 17.

MH17, AVION DOBORÂT în UCRAINA. Tragedia înconjurată de teorii ale conspirației 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel