Urmărește emisiunea live


Studenți gratuitate CFR. UNSR își arată dezamăgirea

Uniunea Naţională a Studenţilor din România (UNSR) şi-a manifestat dezacordul marţi faţă de ultimele hotărâri luate de Guvern cu privire la studenţi. 

"Uniunea Naţională a Studenţilor din România îşi exprimă dezacordul faţă de ultimele hotărâri luate de Guvernul României, prin ministerele de resort, în relaţia cu studenţii. Începând cu anul universitar 2017 - 2018, studenţii care au vârsta de peste 26 de ani nu mai beneficiază de gratuitate pe liniile feroviare, după aproximativ un an în care toţi au avut parte de acest drept. (...) Rugăm Ministerul Educaţiei Naţionale să ne prezinte un raport în urma căruia s-a luat această decizie, să observăm ce impact bugetar ar avea, care sunt valenţele care au înclinat către o astfel de decizie", se arată într-un comunicat de presă al UNSR. 

În opinia UNSR, "reducerea de cheltuieli" pe acest segment nu trebuie realizată prin "discriminarea studenţilor" în funcţie de vârstă. 

"Dacă există un fundament politic, UNSR condamnă aceste acţiuni şi va face apel la Pactul pentru Educaţie din 2008, pact ce avea ca scop creionarea unor direcţii şi obiective pentru viitoarea strategie a sistemului de învăţământ şi semnarea unei înţelegeri politice, astfel încât reforma în educaţie să fie una coerentă", susţin studenţii de la UNSR. 

[citeste si]

Potrivit UNSR, un alt aspect care "dezechilibrează noţiunea de egalitate" este dat de luarea deciziilor care "afectează toţi studenţii fără a se face în prealabil un studiu, o analiză asupra urmărilor care se răsfrâng asupra acestora", atunci când sunt repartizaţi în diferite situaţii sau atunci când se alocă finanţarea către universităţi. 

"Suntem evaluaţi într-un sistem binar, pe rânduri sau pe subiecte, prin urmare considerăm că nu se respectă principiul echităţii atunci când suntem evaluaţi la examene, conform LEN 1/2011 actualizat în 2017, Art.11 litera r) şi Art.118 litera e). În acest sens, solicităm MEN şi conducerilor universităţilor implementarea unui sistem de evaluare unitar, fără diferenţieri între studenţi", mai afirmă UNSR, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel