Stelian Ion, întâlnire cu ambasadorului Germaniei. Printre teme: desființarea SIIJ

Ministrul Justiției, Stelian Ion. Foto: Facebook
Ministrul Justiției, Stelian Ion. Foto: Facebook

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, s-a întâlnit, marţi, cu ambasadorul Germaniei în România, Cord Meier-Klodt, context în care au discutat, printre altele, despre desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ).

Potrivit unui comunicat al MJ transmis AGERPRES, cei doi oficiali au vorbit despre subiecte de interes aflate pe agenda internă şi europeană, precum şi despre colaborarea bilaterală în domeniul justiţiei.

"Vă aflaţi într-o perioadă foarte importantă pentru România, în care puteţi corecta ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani. Toţi paşii făcuţi în direcţia cea bună sunt câştiguri pe termen lung pentru statul de drept şi democraţia din România şi în acelaşi timp pentru Europa noastră comună", a declarat Cord Meier-Klodt.

Discuţiile  au fost şi despre procesul de corectare a legilor justiţiei şi de desfiinţare a SIIJ, un alt subiect de interes fiind consolidarea luptei împotriva corupţiei.

"Avem ocazia să reparăm şi să construim cadrul normativ şi instituţional privind justiţia din România. Trebuie să dovedim că suntem pe calea cea bună şi că schimbările se produc în mod real. Dialogul cu statele membre ale Uniunii Europene, atât în plan bilateral, dar şi în contextul Mecanismului privind Statul de Drept, ne oferă ocazia de a identifica bune practici existente, care să genereze iniţiative la nivel naţional. Astfel, Pactul privind statul de drept, adoptat de autorităţile din Germania în ianuarie 2019, ar constitui un astfel de exemplu", a declarat Stelian Ion.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel