SOLSTIȚIUL DE VARĂ 2014. Tradiții și superstiții

SOLSTIȚIUL de vară. TRADIȚII și SUPERSTIȚII
SOLSTIȚIUL de vară. TRADIȚII și SUPERSTIȚII

SOLSTIȚIUL DE VARĂ 2014. TRADIȚII și SUPERSTIȚII. 21 iunie, ora 13:51 este momentul în care începe vara astronomică. 

SOLSTIȚIUL DE VARĂ 2014. În data de 21 iunie este cea mai lungă zi și cea mai scurtă noapte a anului.

SOLSTIȚIUL DE VARĂ 2014 a fost în timpuri străvechi, încărcat de tradiții și superstiții. 

SOLSTIȚIUL DE VARĂ 2014, TRADIȚII și SUPERSTIȚII. Solstiţiul de vară este favorabil unor magii puternice, care îşi pot pune amprenta pozitivă asupra unor schimbări în dragoste, prosperitate sau sănătate. Energia solstiţiului de vară este considerată a fi o energie a pasiunii, vitalităţii, creativităţii şi belşugului.

SOLSTIȚIUL DE VARĂ 2014, TRADIȚII și SUPERSTIȚII. Solstiţiul de vară era şi un prilej de găsire şi folosire a apei magice. Îmbăierea în lacuri sau râuri avea un efect curativ, dar constituia şi un ritual de renaştere. În unele regiuni, spălatul cu roua adunată în ajunul solstiţiului reprezenta o practică magică de frumuseţe, iar în altele, îmbăierea în apa cu ierburi din noaptea solstiţiului reprezenta o cură de refacere a sănătăţii şi vigorii. 

SOLSTIȚIUL DE VARĂ 2014, TRADIȚII și SUPERSTIȚII. Solstiţiul de vară este apropiat şi legat de sărbătoarea Sânzienelor, marcată în 24 iunie. Sânzienele sunt făpturi magice, aeriene şi silvice, care au darul de a aduce vindecare oamenilor, parfum şi însuşiri de leac florilor, belşug în câmpii şi fertilitate animalelor. Coroniţele de Sânziene lăsate noaptea afară puteau asigura fetele că vor face nuntă în vară, dacă erau găsite dimineaţa acoperite de rouă.

SOLSTIȚIUL DE VARĂ 2014, TRADIȚII și SUPERSTIȚII. Un ritual specific solstitiului de vară constă în transformarea unei bijuterii de aur într-un talisman norocos. Se folosește orice fel de obiect din aur, indiferent dacă este un inel , o monedă sau pandativ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel