EXCLUSIV  Shaormerii, case de marcat. Teodorovici anunță o modificare radicală: Termenul rămâne final!

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici a vorbit, la interviurile DC News, despre introducerea casei de marcat online în shaormerii.

Măsura va impune implementarea în toate shaormeriile a casei de marca online, care să transmită datele online către Fisc.

Totodată, ministrul de Finanțe a anunțat în mod categoric că cine nu va avea casă de marcat legată la nivelul central nu va mai opera pe piață începând cu 1 noiembrie.

„Oamenii știu foarte bine și chiar și colegii mei de partid. Abordarea mea e un mai liberală să zic așa. Trebuie să vezi lucrurile în ansamblul lor. Cu privire la această conectare la sistemul central, noi am dat o ordonanță prin care am prorogat termenul. Legea a fost dată în 2014. Normele acestei legi au fost făcute în februarie 2018.

După aceste norme se poate face softul pentru ca respectivele casele de marcat să răspundă cerințelor. Eu am spus foarte clar. Am dat normele legii. Din acel moment firmele de profil au început să își facă treaba cu softul. E adevărat că e un număr redus de firme autorizate care pot să le aducă pe piață.

Statul aici trebuia să facă altceva. Când a dat această regulă, trebuia să fie el cel care cumpără casele și să le pună la dispoziția operatorilor care să plătească chirie pe lună de 1 euro sau 2 euro. Așa trebuia să facă statul nu să se pună presiune pe agentul economic.

Termenul rămâne final. De la 1 noiembrie cine nu are casă de marcat legată la nivelul central nu mai operează!”, a declarat Eugen Teodorovici la DC NEWS.

Iată răspunsul complet:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel