Seismul a provocat erupţii vulcanice în Japonia, Indonezia şi Rusia

Erupție Vulcan
Erupție Vulcan

Erupţii vulcanice provocate de cutremurul din Japonia au avut loc în Japonia, Indonezia şi Kamchatka, Rusia. Deocamdată nu se cunosc pagubele provocate de erupţii.

Ca urmare a dezastrului din Japonia şi Rusia a avut de suferit. În estul Rusiei a avut loc o erupţie puternică a unui vulcan. Experţii susţin că cenuşa se poate ridica la o înălţime de 7 kilometri. Exploziile au fost acompaniate de cutremure minore. Autorităţile au asigurat măsurile de securitate pentru ca locuitorii oraşelor învecinate să fie în afara oricărui pericol, potrivit planetsave.com.

Unul dintre cei mai activi vulcani din Indonezia a erupt vineri, informează realitatea.net. Autorităţile au evacuat de urgenţă locuitorii din împrejurimile Muntelui Karangetang. Până acum nu se ştie dacă erupţia a provocat pagube semnificative. Vulcanul a erupt ultima oară în august, iar patru oameni şi-au pierdut atunci viaţa. De această dată erupţia a avut loc la câteva ore de la cutremurul din Japonia.

Erupţiile nu au fost catastrofale, dar e un semnal de alarmă că efectele cutremurului din Japonia sunt resimţite şi în alte zone ale planetei.

Oamenii de ştiinţă au confirmat faptul că acesta a fost pe locul cinci în topul celor mai puternice cutremure din 1900 încoace, al 7-lea record USGS, şi cel mai puternic din istoria Japoniei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel