Secretul MURĂTURILOR perfecte. "Să rămână așa două zile la soare". Bilic: Avem două efecte: vitamine și minerale

Secretul MURĂTURILOR perfecte. "Să rămână așa două zile la soare". Bilic: Avem două efecte: vitamine și minerale / Foto: Pixabay
Secretul MURĂTURILOR perfecte. "Să rămână așa două zile la soare". Bilic: Avem două efecte: vitamine și minerale / Foto: Pixabay

Află în articol care este secretul murăturilor perfecte.

Murăturile reprezintă cea mai sănătoasă garnitură din sezonul rece, potrivit nutriționiștilor. Unii le preferă pe cele în oțet, alții pe cele în saramură, iar fiecare gospodină are câte un secret pentru a le face delicioase, să nu devină moi, ci să fie crocante. Unii le cumpără, dar ținând cont de faptul că în acest an au căzut scumpirile peste noi, nu ar fi rău să învățăm să ni le facem singuri acasă. S-ar putea să descoperim că chiar ne pricepem. Pe rețelele sociale găsim nenumărate rețete. Gospodinele din România conservă în combinații cât mai colorate conopidă, gogoșari, ardei, gogonele, castraveți, morcovi, sfeclă, varză și chiar fructe, iar unele dintre ele nu ezită să își spună secretele.

VEZI ȘI: Secretele MURĂTURILOR perfecte. Ce trebuie să faci ca să nu se înmoaie gogoșarii, castraveții sau gogonelele

Secretul unei gospodine din Bistrița

Este și cazul Ninei Rus, o femeie din Bistrița care vinde sute de borcane de murături. Femeia a spus la Pro Tv care este secretul ei pentru niște murături perfecte.

″În momentul în care punem saramura, o să rămână așa două zile la soare, fără capac, apoi, a doua zi, noi o să luăm apa. Saramura o fierbem din nou, o strecurăm și o turnăm peste castraveți din nou.”, a spus Nina Rus, producător murături. Vezi AICI rețeta. Dacă preferi castraveții în oțet, găsești rețeta AICI.

“Anul trecut borcanul a fost 80 de bani, acum e un leu. La castraveți, dacă înainte găseam la en-gros cu 1,5 lei, acum discutam de la 2,5 la 3 lei”, a spus Vasile Bindea, producător.

Mihaela Bilic: Avem două efecte: vitamine și minerale

Medicul nutriționist Mihalea Bilic a spus care sunt beneficiile murăturilor pentru organismul nostru.

“Avem două efecte ale lor: vitamine și minerale din legume și apoi tot ce înseamnă fermenți vii, aceia de care ține imunitatea și echilibrul nostru. Toate elementele fermentate contribuie la îmbogățirea și să spunem întărirea florei microbiene intestinale, care e responsabilă de imunitate.”, a explicat Mihaela Bilic, medic nutriționist.

Persoanele sănătoase pot consuma frecvent castraveți murați, mai ales dacă sunt preparați cu mai puțină sare. În ciuda efectelor benefice, castraveții murați sunt interziși celor cu afecțiuni renale severe sau celor cu hipertensiune.

VEZI ȘI: Ce trebuie să știi înainte să mănânci CASTRAVEȚI MURAȚI. Avertismentul medicilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel