Satu Mare: Încep lucrările de alimentare cu apă la staţiunea Luna Şes

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare, Ioan Rus, a semnat, joi, ordinul de începere a lucrărilor la alimentarea cu apă potabilă a viitoarei staţiunii turistice de la Luna Şes şi crearea unui lac artificial pentru a alimentarea tunurilor de zăpadă, informează instituţia, printr-un comunicat de presă. 

Potrivit sursei citate, lucrările constau în realizarea sistemului de captare a apei, realizarea unui lac de acumulare cu un volum de aproximativ 19.000 mc, care va fi utilizat ca rezervor de apă tehnologică şi potabilă, realizarea unui sistem de pompare a apei din lacul de acumulare şi a unei gospodării de apă potabilă.

Scopul lucrării este de a asigura necesarul de apă potabilă pentru alimentarea infrastructurilor de cazare din zonă, precum şi necesarul de apă tehnologică în vederea funcţionării instalaţiei de zăpadă artificială a pârtiei de schi din zona turistică Luna Şes. Valoarea lucrărilor este de 2,1 milioane lei, iar durata de execuţie contractuală este de 6 luni. 

Staţiunea care se construieşte la baza pantelor nordice ale vârfului Pietroasa (1201 m) şi a Muntelui Mic (1013 m), de lângă Negreşti Oaş, se întinde pe circa 250 ha şi este prevăzută cu o pârtie de schi de 1,8 km pentru profesionişti, două pârtii pentru începători de 850 m, o linie de telescaun, o parcare pentru 100 de autoturisme, spaţii comerciale, hoteluri, moteluri, terenuri de sport şi un camping de aproximativ 120 de locuri. 

Staţiunea are deja montată instalaţia de transport, însă lucrările globale nu au fost finalizate. Autorităţile discută despre construirea pârtiei de schi de dinainte de 1989, lucrările propriu zise au început printr-un proiect PHARE din 2002, care însă a fost oprit din cauza firmei executante. Ulterior proiectul a primit finanţare anuală de la Guvern.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel