Urmărește emisiunea live


Săptămâna PATIMILOR. Ce trebuie să faci în MARȚEA MARE

Săptămâna PATIMILOR. Ce trebuie să faci în MARȚEA MARE. Este cea mai importantă perioadă dinainte de Paște 2018. În Marțea Mare din Săptămâna Patimilor Domnului, Sfinții Părinți au rânduit să se citească Pilda celor zece fecioare. Această pildă ne prezintă zece fecioare, cinci "înțelepte" și cinci "neînțelepte", care se pregatesc pentru nuntă. În Noul Testament, întâlnirea cu Hristos este asemanată unei nunți. Hristos se numește pe sine "mire", iar Apostolii poartă numele de "prietenii mirelui". Mireasa lui Hristos este Biserica.

Săptămâna PATIMILOR. Ce trebuie să faci în MARȚEA MARE. Marţea Mare este o zi specială în care, deşi creştinii pot lucra, deoarece biserica nu consideră asta un păcat, este indicat să respecte anumite datini pentru a atrage norocul în casa lor.

Săptămâna PATIMILOR. Ce trebuie să faci în MARȚEA MARE. În Marţea Mare este indicat să se cureţe casa, curtea, grădina şi livada. Totodată fiecare cameră din locuinţă ar trebui aerisită, iar lucrul la câmp ar trebui terminat. Cea mai importantă parte a curăţeniei este curăţarea gemurile, care ar trebui spălate astfel încât lumina să poată intra în casă.

Relație armonioasă

Săptămâna PATIMILOR. Ce trebuie să faci în MARȚEA MARE. Totodată se crede că dacă bărbaţii le sunt de ajutor nevestelor în casă, tot restul anului relaţia lor va fi armonioasă şi vor avea spor în casă.

Săptămâna PATIMILOR. Ce trebuie să faci în MARȚEA MARE. Există superstiția conform căreia în Marţea Mare oamenii trebuie să se spele ritualic pentru a seca bolile, această zi fiind caracterizată de practici magice ambivalente, ce utilizează atât magia negativă (interdicții pentru a nu stârni golul, secul, nenorocul), cât și pe cea pozitivă (scăldatul ritualic, pentru a seca bolile).

Săptămâna PATIMILOR. Ce trebuie să faci în MARȚEA MARE. În Bihor și în Maramureș săptămâna aceasta este numită și Săptămâna Neagră. În Maramureș, oamenii poartă haine de doliu, iar casa o îmbracă tot în negru și în albastru închis. Mulți credincioși încearcă chiar să țină post negru în unele din aceste zile, având credința că Dumnezeu îi ferește de boli, le dă sănătate și îi ajută pentru tot restul anului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel