Sancțiuni Rusia. Tsipras, cerere către liderii UE

Premierul grec Alexis Tsipras a cerut joi ridicarea sancțiunilor europene impuse Rusiei, declarație făcută chiar în timpul vizitei sale oficiale în Ucraina.

"Sancțiunile (împotriva Rusiei) au afectat economia greacă", a afirmat Tsipras în cadrul conferinței de presă comune cu președintele ucrainean Petro Poroșenko.

Aceste sancțiuni au fost adoptate în anul 2014, după anexarea Crimeii, și au fost prelungite la fiecare șase luni, ultima dată în decembrie 2016. Rusia a răspuns printr-un embargou asupra produselor agroalimentare provenite din statele ce aplică sancțiunile împotriva ei.

"Pe de o parte, înțelegem nevoia unui răspuns adecvat evenimentelor. Dar, pe de altă parte, considerăm că sancțiunile trebuie înlocuite cu alte măsuri", a explicat Tsipras, fără să menționeze care ar fi aceste măsuri, scrie Agerpres.

Europenii condiționează ridicarea sancțiunilor împotriva Rusiei de aplicarea acordurilor de la Minsk, încheiate în februarie 2015 de Ucraina și Rusia, cu mediere franco-germană, și care au ca obiectiv încheierea conflictului armat din estul separatist al Ucrainei.

Mai multe state europene, printre care Italia și Spania, și-au exprimat dorința de a vedea aceste sancțiuni anulate, invocând faptul că embargoul rus le-a afectat semnificativ sectorul agricol.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel