Rusia, propunere de NEACCEPTAT pentru Ucraina. Bogdan Chirieac arată de ce negocierile sunt un EȘEC: Acum a pierdut totul!

Sursa foto: Facebook Володимир Зеленський
Sursa foto: Facebook Володимир Зеленський

Delegaţia rusă ar fi propus, în timpul negocierilor de astăzi, ca Volodimir Zelenski să rămână preşedinte de formă în Ucraina, iar premier să fie desemnat un om al Moscovei.

Potrivit unor surse apropiate negocierilor, citate de Antena 3, delegaţia rusă ar fi propus ca Zelenski să rămână preşedinte de formă al Ucrainei, iar premier să fie pus un om al Moscovei, Yuryi Boiko, care a ocupat funcţia de vice-premier al Ucrainei în perioada 2012-2014 şi un fost ministru al Combustibilului şi Energiei al Ucrainei între 2006-2007. Acesta este considerat, în prezent, unul dintre principalii politicieni ucrainieni proruși.

"Şi restul, cu Ucraina, nu ştim ce se întâmplă. Se federalizează, se împarte, se retrag, rămân cu Donbasul...? Cred cu putere ca aceste negocieri nu vor conduce nicăieri fiindcă Vladimir Putin nu vrea să negocieze cu Ucraina. În megalomania sa, el vrea să negocieze cu Joe Biden, cu liderii europeni, cu altcineva. Nu cu Zelenski. Poate că, în opinia lui, s-ar înjosi dacă ar negocia cu Volodimir Zelenski. Eu cred că vom avea iar o întâlnire. Este bună pentru imagine - crede Rusia - ca şi cum ar mai conta lucrul acesta. Vedeţi bine că nici măcar coridoarele umanitare nu s-au putut realiza, dar asta şi fiindcă Armata Rusiei este foarte prost antrenată, nu numai echipată, şi poate că nu pot respecta disciplina de foc. Adică se face coridorul, cineva deschide focul şi atunci ei trag orbeşte, omorând şi civili", a spus analistul politic Bogdan Chirieac, la Antena 3.

"Se retrage Rusia din Crimeea?"

Întrebat dacă va fi acceptată propunerea ruşilor de către Ucraina, analistul politic a mai spus: "Nu are cum, fiindcă nu este completă şi, mai departe, ce se întâmplă? Se retrage Rusia din Crimeea? Fiindcă Ucraina vrea să se retragă din Crimeea, din Donbas, adică au nişte condiţii. Cum se întâmplă lucrul acesta? Este vorba doar de Zelenski? Haideţi să vedem ce se va întâmpla, până la sfârşit. Eu nu cred. Cred că persoana pe care o urăşte cel mai mult președintele Putin este preşedintele Zelenski, pentru că el este acceptat, acum, de toată planeta, ceea ce Putin aproape că reuşise, la un moment dat, şi acum a pierdut totul".

Vezi și: Uleiul, raționalizat în supermarketurile din Spania. Oamenii golesc rafturile, după izbucnirea războiului din Ucraina

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel