Robu, despre situaţia de la Filarmonica Banatul: Dacă va trebui, îi dăm pe toţi afară

Nicolae Robu
Nicolae Robu

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a declarat vineri că se va pune 'piciorul în prag' săptămâna viitoare, vizavi de situaţia de la Filarmonica Banatul din Timişoara.

Primarul Timişoarei a afirmat că în această săptămână nu a intervenit, lăsând părţile în conflict să negocieze, dar a atras atenţia că 'circul' nu poate continua la nesfârşit, afectând melomanii şi imaginea oraşului.

„Dacă cineva îşi închipuie că tolerăm ca un sindicat să stabilească cine să fie director şi cine nu, se înşeală. Pot avea ce revendicări vor ei, dar în cadru legal. Dar cine e director se stabileşte conform legii. Nu este nicio prevedere legală care să-i dea dreptul vreunui angajat să stabilească el cine e director, să conteste el ce rezultă dintr-un concurs şi o evaluare. Şi dacă va fi nevoie, îi dăm pe toţi afară. Dacă trebuie, îi dăm pe toţi afară şi facem angajări, că nu se termină lumea cu ei. Vreau să arăt cât de ferm sunt. (...) Să nu creadă că-şi bat joc de melomanii acestui oraş şi de oraş (...) Vom pune piciorul în prag', a spus Nicolae Robu.

Întrebat dacă are de gând să-l concedieze inclusiv pe directorul Filarmonicii, Robu a replicat: 'Toţi, nu contează'.

Pe de altă parte, primarul a apreciat partea pozitivă a protestului în stradă al instrumentiştilor, în faţa Filarmonicii. 'Protestul chiar are o componentă ce poate fi păstrată şi când nu mai sunt motive de nemulţumire. Dacă le place să cânte în faţa Filarmonicii, pot continua ani de zile, cred că timişorenii se bucură să audă muzică de calitate, pentru că au un repertoriu bun şi cântă bine', a punctat Nicolae Robu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel